Grădina cu sculpturi

grădina cu sculpturi Grădina cu sculpturi, prima expoziţie de sculptură semnată de celebra artistă Alexandra Nechita este organizată în cadrul Zilelor Bucureştiului şi rămâne deschisă până pe 19 octombrie.

Grădina cu sculpturi, prima expoziţie de sculptură semnată de celebra artistă Alexandra Nechita este organizată în cadrul Zilelor Bucureştiului şi rămâne deschisă până pe 19 octombrie. Chiar în faţa Ateneului Român vor fi expuse 8 lucrări de sculptură, impresionante, realizate de artistă. Recunoscută în lumea întreagă pentru picturile sale în stilul cubist realizate la o vârstă fragedă, pictoriţa româncă stabilită în SUA, Alexandra Nechita a avut la opt ani prima expoziţie personală a Biblioteca Municipală din Los Angeles.

 

În scurt timp a atras atenţia criticilor de artă, care au început să scrie despre maniera abstractă, unică, lirică a tinerei artiste. Tablourile Alexandrei Nechita se regăsesc în sute de muzee din lume, de la colecţia de artă a Vaticanului, până la colecţii particulare deţinute de celebrităţi precum David Letterman, Whoopi Goldberg sau Calvin Klein.

 

„Am creat în România cu o energie foarte bună şi cu multă emoţie. Sunt primele realizate chiar aici, cu materiale locale şi - lucrul care mă bucură cel mai tare – sunt accesibile publicului, într-un spaţiu mai puţin convenţional, care încurajează interacţiunea. Visam de mult să creez în România şi să expun pentru publicul de aici,” declară Alexandra Nechita, autoarea expoziţiei Grădina cu sculpturi.

 


www.rri.ro
Publicat: 2017-09-18 15:16:00
Vizualizari: 1146
TiparesteTipareste