Câteva mii de oamenii s-au adunat duminică la Bata, în judeţul Arad, pentru a participa la Festivalul Vânătorilor. Aici se aud, la început de toamnă, poveşti vânătoreşti şi se mănâncă cele mai bune tocăniţe din carne de vânat. Ajuns la cea de-a zecea ediţie Festivalul Vânătorilor a cuprins demonstraţii şi spectacole, dar şi inedite concursuri. Au fost un concurs de gătit la ceaun, şi mai multe concursuri pentru câini de vânătoare. Festivalul a fost organizat la casa de vânătoare care i-a aparţinut baronului Antoniu Mocioni, cel care a fost Mare Maestru de Vânătoare a Curţii Regale a României.
La concursul de gătit la ceaun au participat grupe de vânători care au prezentat la final preparate culinare din carne de vânat, specifice fiecărei regiuni a României, dar şi preparate din bucătăria internaţională.
Un moment aparte l-a reprezentat demonstraţia de vânătoare cu şoimi, care reprezinta o practică pentru domnitorii români şi care în prezent nu este legiferată în România. Scopul Festivalului Vânătorilor de la Bata a fost de a prezenta tradiţii şi obiceiuri legate de vânătoare. Participanţii la această manifestare au avut surpriza să descopere că vânătoarea nu înseamnă numai uciderea unor animale sălbatice, ci şi o adevărată cultură cu ritualuri, tradiţii şi obiceiuri care au însoţit actul vânătorii de-a lungul timpurilor.