Poveşti vânătoreşti la Bata, în Arad

poveşti vânătoreşti la bata, în arad Câteva mii de oamenii s-au adunat duminică la Bata, în judeţul Arad, pentru a participa la Festivalul Vânătorilor.

Câteva mii de oamenii s-au adunat duminică la Bata, în judeţul Arad, pentru a participa la Festivalul Vânătorilor. Aici se aud, la început de toamnă, poveşti vânătoreşti şi se mănâncă cele mai bune tocăniţe din carne de vânat.  Ajuns la cea de-a zecea ediţie Festivalul Vânătorilor a cuprins demonstraţii şi spectacole, dar şi inedite concursuri. Au fost un concurs de gătit la ceaun, şi mai multe concursuri pentru câini de vânătoare. Festivalul a fost organizat la casa de vânătoare care i-a aparţinut baronului Antoniu Mocioni, cel care a fost Mare Maestru de Vânătoare a Curţii Regale a României.

 

La concursul de gătit la ceaun au participat grupe de vânători care au prezentat la final preparate culinare din carne de vânat, specifice fiecărei regiuni a României, dar şi preparate din bucătăria internaţională.

 

Un moment aparte l-a reprezentat demonstraţia de vânătoare cu şoimi, care reprezinta o practică pentru domnitorii români şi care în prezent nu este legiferată în România. Scopul Festivalului Vânătorilor de la Bata a fost de a prezenta tradiţii şi obiceiuri legate de vânătoare. Participanţii la această manifestare au avut surpriza să descopere că vânătoarea nu înseamnă numai uciderea unor animale sălbatice, ci şi o adevărată cultură cu ritualuri, tradiţii şi obiceiuri care au însoţit actul vânătorii de-a lungul timpurilor.

 


www.rri.ro
Publicat: 2017-09-25 15:16:00
Vizualizari: 1167
TiparesteTipareste