Centenară premiată

centenară premiată Cea mai vârstnică persoană din judeţul Satu Mare este Maria Balint care a împlinit recent 103 ani.

Cea mai vârstnică persoană din judeţul Satu Mare este Maria Balint care a împlinit recent 103 ani. Locuieşte în comuna Craidorolţ şi de ziua ei a fost premiată de primarul Daniel Balogh cu un buchet de flori şi cu suma de 1000 de lei, notează presa locală. 


"Este al patrulea an de când marcăm acest moment şi, în baza unei hotărâri a Consiliului Local, am acordat un premiu consistent pentru a veni în ajutorul doamnei şi a familiei sale. Acesta este un mic omagiu, un mic cadou din partea noastră ca semn de apreciere a celor care sunt longevivi și care reprezintă comuna Craidorolţ, iată, trecând pragul unui secol", a spus primarul Daniel Balogh. 


Născută în anul 1914, anul izbucnirii Marelui Război, Maria Balint a trăit întregul secol XX cu toate schimbările şi pasiunile acestuia. Împreună cu soţul ei cu care a avut o căsnicie de 53 de ani şi care a murit în 1983, Maria Balint a avut 8 copii, 31 nepoţi şi 24 strănepoţi. După ce a locuit toată viaţa la Carei, centenara s-a mutat în comuna Craidorolţ la fiica sa în vârstă de 70 de ani. Chiar dacă nu a avut o viaţă uşoară, Maria Balint nu a mers la medic, nu a suferit nicio operaţie medicală şi vede foarte bine. În urmă cu 3 ani, la împlinirea centenarului, Primăria şi Consiliul local i-au înmânat în numele locuitorilor comunei, un buchet de flori, o diplomă de felicitare şi un premiu de 700 de lei. 

www.rri.ro
Publicat: 2017-09-26 13:40:00
Vizualizari: 531
TiparesteTipareste