Social şi politic în Festivalul Tânăr de la Sibiu

social şi politic în festivalul tânăr de la sibiu Cea de-a treia ediţie a Festivalului Tânăr de la Sibiu, eveniment ce se desfasoară in perioada 7 - 15 octombrie 2017 cuprinde o selecţie provocatoare de spectacole pe teme de actualitate.

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Tânăr de la Sibiu, eveniment ce se desfasoară in perioada 7 - 15 octombrie 2017 cuprinde o selecţie provocatoare de spectacole pe teme de actualitate. Tema familiei, a religiei şi migraţiei, dar şi corupţia sau discriminarea se regăsesc într-un program special dedicat tinerilor, care pune în dezbatere noi realităţi teatrale. "Am ales acest focus pentru că e important să nu uităm şi să evităm, astfel, să repetăm aceleaşi greşeli", a declarat Adrian Tibu, directorul Festivalului Tânăr de la Sibiu.  


Astfel că Teatrul pentru Copii şi Tineret "Gong" din Sibiu va fi gazda unora din cele mai interesante producţii de teatru din România. "Familia Fără Zahăr" este un spectacol muzical despre familia la români, creat de Teatrul Mic şi Centrul de Teatru Educaţional Replika şi dezvoltat pe un text de Michaela Michailov în regia lui Radu Apostol. "Corp străin" al Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti porneşte de la istoriile personale şi de familie ale echipei de creaţie a spectacolului legate de identitate, migraţie şi război. Artistele şi artiştii implicaţi împărtăşesc experienţe personale, documentează poveştile de viaţă ale rudelor lor şi investighează mecanismele care generează experienţe de "corpuri străine". În funcţie de context, fiecare poveste de viaţă are propriile particularităţi şi ne provoacă să regândim permanent identitatea şi condiţia "străinei" şi "străinului". 


www.rri.ro
Publicat: 2017-09-28 13:23:00
Vizualizari: 999
TiparesteTipareste