Descoperă și Cunoaște România

descoperă și cunoaște românia Ministerul pentru Românii de Pretutindeni dă startul înscrierilor pentru a treia și ultima etapă de anul acesta a proiectului pilot "Descoperă și Cunoaște România".

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni dă startul înscrierilor pentru a treia și ultima etapă de anul acesta a proiectului pilot "Descoperă și Cunoaște România", care se va desfășura în perioada 8-10 decembrie 2017.


Primele două etape ale proiectului s-au desfășurat în perioadele 13-15 octombrie, respectiv 10-12 noiembrie, fiecare etapă implicând câte 100 participanți etnici români din Republica Moldova, edițiile viitoare urmând a se adresa celorlalte comunități românești din afara granițelor.


Astfel, astăzi, 16 noiembrie 2017, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni începe înscrierea candidaților. Depunerea dosarelor se face până la data de 3 decembrie 2017, ora 23:59, pentru activitatea itinerantă din perioada 8-10 decembrie, urmând ca participanților acceptați în cadrul programului să le fie comunicat răspunsul prin email.


TEMATICĂ ȘI ACTIVITĂȚI

Cunoașterea dimensiunii etnice și lingvistice românești în rândul tinerilor de origine română din afara granițelor reprezintă obiectivul principal al proiectului "Descoperă și Cunoaște România".


Activitatea itinerantă a proiectului va avea loc în perioada 8-10 decembrie 2017 (plecarea va fi pe 7 decembrie, ora 22:00, din Chișinău), iar aceasta cuprinde printre altele vizite la Palatul Parlamentului, la Turnul Chindiei și la Mănăstirea Dealu din județul Dâmbovița.


REGULILE DE ÎNSCRIERE

Pentru a se putea înscrie în cadrul acestui proiect, participanții trebuie  să aibă între 18 - 35 ani, să aibă cunoștințe de bază ale limbii române și să se încadreze în una din următoarele categorii:


să aibă rezultate și aptitudini deosebite în sport, muzică, arte plastice etc;

să aibă rezultate remarcabile în promovarea identității românești;

să fie membri activi sau simpatizanți ai mediului asociativ românesc din țările de

reședință și se implică în activitatea acestora.


PROCEDURA DE ÎNSCRIERE

Pentru a deveni participanți în cadrul proiectului, tot ce trebuie să faceți este să trimiteți, la adresa: cunoasteromania@mprp.gov.ro, următoarele documente:


Formularul de înscriere, completat și semnat;

Scrisoarea de intenție;

Copie a actului de identitate;

Declarație privind apartenența la identitatea culturală română pentru persoanele care nu dețin cetățenia română;

Documente doveditoare privind rezultatele remarcabile în domeniul literaturii, sportului, muzicii, artelor plastice, promovării identității românești sau activității deosebite derulate în mediul asociativ românesc din afara granițelor țării.DOCUMENTE NECESARE ÎNSCRIERII


Formular de înscriere 

DECLARAŢIE privind apartenenţa la cultura română

Regulament SELECTIE PARTICIPANȚIwww.rri.ro
Publicat: 2017-11-16 15:03:00
Vizualizari: 94
TiparesteTipareste