Sport Club RRI: Handbal

sport club rri: handbal Cristina Neagu, jucătoarea Naţionalei României şi a echipei CSM Bucureşti, a fost aleasă cea mai bună jucătoare a anului 2017 în Europa.

Echipa de handbal masculin a României se află în faţa unui nou examen. De joi, la Bolzano, în Italia, tricolorii participă la prima fază a preliminariilor Campionatului Mondial de anul viitor. Formaţia română face parte din grupa a treia, alături de Italia, Ucraina şi Insulele Feroe. Primul joc este cel cu Italia, programat joi. Urmează confruntarea cu Feroe, vineri, apoi partida cu Ucraina, care va avea loc sâmbătă. Merg mai departe doar câştigătoarele celor şase grupe preliminare. Acestea vor juca, în luna iunie, în play-off-ul pentru turneul final din Germania şi Danemarca.


Trecem la handbal feminin. Cristina Neagu, jucătoarea Naţionalei României şi a echipei CSM Bucureşti, a fost aleasă cea mai bună jucătoare a anului 2017 în Europa. Acesta este rezultatul unei anchete a Federaţiei Europene de Handbal, realizată pe baza votului fanilor, pe Internet. Cristina Neagu a primit 52% din voturi. Ea a fost urmată de jucătoarea maghiară Anita Görbicz, cu 38%. 


Narcisa Lecuşanu, fostă componentă a naţionalei României, a anunţat marţi, pe pagina sa oficială de Facebook, că ar putea candida la preşedinţia Federaţiei Române de Handbal la alegerile din luna februarie, anunţă Agerpres. Pe parcursul unei cariere de aproape 20 de ani, a evoluat la echipe de top precum Ştiinţa Bacău, Aalborg şi Oltchim Râmnicu Vâlcea. Din 2016, Narcisa Lecuşanu face parte din Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de Handbal (EHF). În luna noiembrie 2017, ea a fost aleasă şi în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF). A mai ocupat funcţiile de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Handbal şi de secretar de Stat în Ministerul român al Tineretului şi Sportului.



www.rri.ro
Publicat: 2018-01-10 11:50:00
Vizualizari: 1021
TiparesteTipareste