Întrevederea ministrului pentru românii de pretutindeni cu ambasadorul Austriei în România

Întrevederea ministrului pentru românii de pretutindeni cu ambasadorul austriei în românia Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a avut la data de 11 ianuarie a.c., o întrevedere oficială cu ambasadorul Austriei în România, Isabel Rauscher

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a avut la data de 11 ianuarie a.c., o întrevedere oficială cu ambasadorul Austriei în România, Isabel Rauscher, unde au fost abordate teme legate de apărarea drepturilor muncitorilor români de pe teritoriul austriac, având în vedere cazurile de abuz în muncă semnalate recent de mass-media românească.

 

Andreea Păstîrnac a manifestat îngrijorare față de impactul și efectele noilor măsuri anunțate de autoritățile austriece asupra comunității românești, respectiv indexarea alocațiilor pentru copii nerezidenți ai lucrătorilor mobili din Austria.


În acest sens, ministrul Andreea Păstîrnac a înaintat părții austriece solicitarea de dezvoltare de programe bilaterale care să faciliteze integrarea cetățenilor români în societatea țării gazdă.


Ambasadorul Austriei la București, Isabel Rauscher, a asigurat partea română de disponibilitate și deschidere în vederea derulării de programe pilot în domeniile menționate.


Ministrul Andreea Păstîrnac a avut o întrevedere şi  cu reprezentantul asociației românești din Austria, "Mihai Eminescu - Asociaţie pentru promovarea culturii româneşti". Agenda de discuții a cuprins prezentarea programelor de finanțare destinate diaspora, precum și modalitățile de sprijinire a activității comunității românești rezidente în Austria.


Notă informativă:

Potrivit statisticilor austriece, numărul românilor din Austria este de 105.651 persoane. De asemenea, sursele oficiale arată că sunt active 18 asociaţii ale comunităţilor de români, iar limba română este predată în 30 de şcoli austriece, din care 5 sunt la Viena. În Austria funcţionează şapte parohii ortodoxe, două greco-catolice şi patru biserici neoprotestante, formate din mai multe comunităţi locale.
www.rri.ro
Publicat: 2018-01-13 10:25:00
Vizualizari: 116
TiparesteTipareste