Aderarea României la moneda unică europeană

aderarea româniei la moneda unică europeană Euro este moneda oficială a 19 din cele 28 de state membre, utilizată zilnic de peste 338,6 de milioane de europeni. Cât de pregătită este România să adere la moneda unică europeană, aflăm ce spun pensionarii din România.

Euro este moneda oficială a 19 din cele 28 de state membre, utilizată zilnic de peste 338,6 de milioane de europeni.  Cât de pregătită este România să adere la moneda unică europeană, aflăm  ce spun pensionarii din România.


Euro este moneda unică adoptată până în prezent de 19 țări membre ale UE, Lituania fiind țara care s-a alăturat cel mai recent grupului zonei euro la 1 ianuarie 2015. În afară de Danemarca, celelalte state din afara eurositemului, inclusiv România, s-au angajat să adopte euro în momentul în care vor îndeplini criteriile de convergență stabilite prin Tratatul de la Maastricht. România și-a propus să adopte moneda euro la 1 ianuarie 2019  când va prelua în premieră președenția Consiliului Europei. 


Paula Badea, pensionară din comuna Mogoşoaia, județul Ilfov spune că țara noastră nu va fi pregătită din punct de vedere economic pentru trecerea de la leu la euro: "Nu stiu sigur dacă o să fie pregătită în momentul acela pentru că din punct de vedere economic are ceva probleme și salariile dacă o să rămână la fel de mici nu știu dacă la un salariu atât de mic în euro oamenii vor rezista"


Aceeași părere o împărtășește și Elena Vasile, pensionară din comuna Mogoşoaia, județul Ilfov. "România stagnează sau chiar descrește economic și deci asta o să se reflecte în toată activitatea României și economică și nivelul social și de trai al oamenilor. Nu cred că la data respectivă vom fi pregătiți."


Despre avantajele aderării României la moneda unică europeană Elena Vasile, pensionară din comuna Mogoşoaia, județul Ilfov spune că: "Nu știu ce avantaje , poate o aliniere cu toate statele din Europa poate ar fi mai ușor, poate ar decurge mai ușor, s-ar debloca cumva investițiile străine, ar fi favorizate. Nivelul de viață îm România este foarte scăzut, iar trecerea la moneda europeană ar avea un impact extraordinar, toată lumea s-ar da peste cap, salariile sunt mici, pensiile sunt mici, ar fi un șoc pentru români."www.rri.ro
Publicat: 2018-01-17 11:42:00
Vizualizari: 454
TiparesteTipareste