Slănic Moldova

slănic moldova Astăzi ne îndreptăm către estul României şi ajungem în Slănic Moldova, o staţiune balneară cu caracter permanent.

Astăzi ne îndreptăm către estul României şi ajungem în Slănic Moldova, o staţiune balneară cu caracter permanent. Este una dintre staţiunile care a cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultimii ani, fapt care s-a reflectat şi în creşterea constantă a numărului de turişti. Practic, se poate spune că Slănic Moldova se află chiar în mijlocul pădurii. Liniştea şi aerul puternic ionizat sunt perfecte pentru relaxare. Mihaela Vrânceanu, consiliera primarului staţiunii Slănic Moldova. "Staţiunea Slănic Moldova este aşezată în partea de sud-vest a judeţului Bacău. Se învecinează cu staţiunea Târgu Ocna şi, împreună, formează cea mai potrivită zonă pentru petrecerea tratamentului balnear. Este unul dintre cele mai frumoase locuri din România fiindcă se găsesc atât de multe beneficii pe o suprafaţă atât de mică. Natura este un colţ de rai, aerosolii răşinoşi, bogaţi în ioni negativi sunt prezenţi din abundenţă, iar pădurea coboară până la marginea staţiunii. Staţiunea Slănic Moldova este renumită pentru izvoarele sale de ape care sunt carbonate, bicarbonate, uşor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice şi oligominerale."


Există şase trasee montane în Slănic Moldova. Gradele de dificultate sunt diferite, iar durata lor de parcurgere variază între 30 de minute şi zece ore. Pe toate traseele veţi trece pe lângă adevărate monumente ale naturii. De exemplu, urmând unul dintre trasee, denumit Şaua Nemirei, cu o durată de parcurgere între patru şi cinci ore, ajungeţi într-un loc numit de localnici Poarta Vânturilor. De acolo puteţi admira vârfurile Nemira Mică (1627 de metri) şi Nemira Mare (1649 de metri).


În zonă există şase baze de tratament. Însă apele minerale se găsesc grupate la baza muntelui, spune Mihaela Vrânceanu, consiliera primarului staţiunii Slănic Moldova. "Sunt pe malul drept al apei, într-un cadru natural mirific. Aceste ape minerale sunt indicate pentru afecţiuni gastrice, renale, hepato-biliare, boli metabolice cum ar fi guta şi obezitatea. Există şi ape cu proprietăţi antialergice. Gradul de ocupare al staţiunii este de 100% în sezon. Avem două sezoane: de vară şi de iarnă. Avem şi o pârtie de schi, Nemira, orientată spre nord. Este situată la o altitudine de aproximativ 725 de metri. Are o lungime de aproximativ 1400 de metri, iar înclinaţia o situează în categoria pârtiilor uşoare. Turismul a crescut cu 20% în 2017 faţă de 2016, iar turiştii găsesc cazare pentru toate gusturile. Avem unităţi de cazare de la două stele la cinci stele."


Primăria Slănic Moldova şi Asociaţia Prietenii Slănicului vor organiza în 2018 peste 40 de evenimente. Mihaela Vrânceanu.  "Am început deja cu luna ianuarie, când am organizat Festivalul de Datini şi Tradiţii pe rit vechi pentru turiştii din Republica Moldova. În luna mai vom organiza o competiţie off road pentru trofeul Dacii Liberi. Avem o asociaţie In Context , care organizează evenimente cu şi despre artişti şi lucrările lor. Va urma în iulie Maratonul Legendele Nemirei pentru toţi iubitorii de mountain bike. Bineînţeles, avem Zilele Oraşului între 19 şi 22 iulie. Pot aminti Festivalul Pietrarilor, Festivalul de Film."


Iar, dacă veţi petrece mai multe zile în zonă, merită să vizitaţi şi Salina din staţiunea Târgu Ocna sau Castelul Ghika din Comăneşti, situate în imediata apropiere. 


www.rri.ro
Publicat: 2018-02-03 10:51:00
Vizualizari: 1795
TiparesteTipareste