Parâng

parâng Continuăm periplul nostru prin staţiunile de schi şi vă invităm astăzi în staţiunea Parâng, situată la 15 km de oraşul Petroşani, judeţul Hunedoara.

Continuăm periplul nostru prin staţiunile de schi şi vă invităm astăzi în staţiunea Parâng, situată la 15 km de oraşul Petroşani, judeţul Hunedoara. Departe de aglomeraţia staţiunilor cunoscute, staţiunea Parâng oferă multe posibilităţi de petrecere a timpului liber, pentru toate anotimpurile, după cum a insistat să ne tenteze Adrian Mraz, directorul Centrului de informare şi promovare turistică Petroşani:  "Parângul oferă multe opţiuni pentru a petrece timpul liber. Merită să veniţi să schiaţi în Parâng pentru că nu este aglomeraţie, preţurile nu sunt aşa de mari, ca în staţiunile cunoscute, avem pârtii poate mai puţine, dar faptul că suntem situaţi la o altitudine mai mare, muntele este la un pas distanţă, pârtia este una de nivel naţional. În trecut s-au ţinut concursuri pe acestă pârtie, care permite şi accesul schiorilor şi al snowboarderilor. Avem şi pârtii pentru începători. Principala atracţie ar fi lipsa nebuniei, precum şi posibilitatea de a practica şi alte sporturi de iarnă: la noi există deja un nucleu de participanţi la schiul de tură, care se poate practica în staţiune, dar şi în munţii Parâng. Avem o şcoală de zbor, domnul Toma Coconea, pe care îl cunoaşte toată ţara, are ternul aici în staţiunea Parâng, se pot face zboruri cu parapanta în tandem sau individual. Vara, staţiunea Parâng este punctul de plecare pentru drumeţii în masivul montan Parâng, se pot vizita câteva obiective mai apropiate de staţiune, precum Lacul Mija, sau pentru doritorii de trasee de creastă Vârful Cârja, Vârful Parângul Mare, cu continuare, pentru cei echipaţi şi dornici de trasee mai lungi, până în zona Lacului Grecescu, cu trecere spre staţiunea Rânca, trecând chiar pe Transalpina, care este o atracţie din zonă."


Turiştii pot opta pentru cazare în hoteluri sau pensiuni, iar în acest sezon se pot bucura de tot felul de tentaţii pentru iubitorii sporturilor de iarnă, zăpada fiind nelipsită aici destul de multe luni din an. Astfel în această perioadă, dacă urmăriţi postările de pe site-ul staţiunii, puteţi să vă sincronizaţi vizita în Parâng cu vreunul dintre evenimentele de marcă desfăşurate aici.


Dacă în ianuarie s-a desfăşurat concursul Miss Parâng 2018, concurs destinat doamnelor şi domnişoarelor cu vârste cuprinse între 15 şi 45 de ani îmbrăcate obligatoriu în echipament de schi, luna februarie aduce în data de 17, "Cupa Pro Parâng", concurs de slalom adresat tuturor vârstelor şi tuturor nivelelor de performanţă, precum şi "Parângul Night Challenge", ediţia a V-a, cursă de noapte care deja are tradiţie şi îşi aşteaptă şi anul acesta un număr record de participanţi.


Pentru practicanţii de schi de tură sau drumeţii pe rachete este bine să ştiţi că puteţi face iarna traversarea Munţilor Parâng pornind de la Domeniul schiabil de la Vidra şi ajungând la Domeniul schiabil Parâng Petroşani. Tura necesită cel puţin 2 zile pline şi necesită cunoştinţe medii de alpinism de iarnă.


În speranţa că v-am convins să petreceţi câteva zile în Parâng, departe de lumea dezlănţuită, vă aşteptăm data viitoare cu o nouă destinaţie.


www.rri.ro
Publicat: 2018-02-07 13:34:00
Vizualizari: 129
TiparesteTipareste