Automate de bilete pentru transportul în comun din Bucuresti

automate de bilete pentru transportul în comun din bucuresti Bucureştenii şi cei care vizitează capitala României au la dispoziţie noi metode de achizitie a biletelor RATB. In doar 30 de secunde se pot obţine biletele fără statul la coadă la ghişeu.

 

Bucureştenii şi cei care vizitează capitala României au la dispoziţie noi metode de achizitie a biletelor RATB. In doar 30 de secunde se pot obţine biletele fără statul la coadă la ghişeu. Săptămâna trecută, cinci automate de bilete cu interfaţă în română şi engleză au fost date în folosinţă în Gara de Nord, Piaţa Sudului, Piaţa Unirii, Piaţa Romană şi Obor. Cel de-al şaselea aparat este funcţional de mai mult timp pe Aeroportul Otopeni. Primăria Capitalei are în lucru un studiu de fezabilitate pentru achiziţia şi amplasarea în bucureşti a altor 500 de astfel de aparate. Punctele unde vor fi amplasate automatele de vânzare a biletelor vor fi anunţate după ce studiul va fi finalizat şi aprobat. La aceste automate pot fi reîncărcate titluri de călătorie, pot fi cumpărate bilete noi, carduri de tip Multiplu, carduri care pot fi folosite atât pe mijloacele de transport RATB, cât şi la metrou şi poate fi consultată harta reţelei de transport RATB. Plata se poate face atât în numerar, cât şi cu cardul, aparatele vor da rest şi bon.

 

La sfârsitul anului trecut s-a trecut la biletul unic Metrorex - RATB. În Capitală, acest bilet poate fi folosit 60 de minute de la prima validare în orice mijloc de transport şi poţi efectua câte călătorii vrei, iar costul lor este 5 lei. O cartelă comună cu 10 călătorii costă 34 de lei (peste 7 euro), în timp ce abonamentul valabil o zi pe liniile urbane RATB şi Metrorex va avea un tarif de 17 lei (3,6 euro).Ultima validare se poate efectua cu un minut înainte de expirarea perioadei stabilite, de o oră, fiind permisă călătoria până la capătul liniei RATB sau până la ieşirea din staţiile Metrorex. Costul biletului unic este alcătuit din costul biletului RATB, în valoare de 1,30 lei, cel al biletului Metrorex, în valoare de 2,50 lei, la care se adaugă costul cardului şi cheltuielile cu mentenanţa. Biletele unice vor putea fi încărcate pe suport contactless ultralight şi validate, atât la porţile de acces din staţiile de metrou, cât şi la validatoarele din mijloacele de transport de suprafaţă. De asemenea, printr-un singur SMS la numărul 7458, se poate achita contravaloarea unui abonament de o zi, valabil pe toate liniile de transport urban sau pentru o călătorie pe liniile Expres. Preţul pentru abonamentul de o zi este de 9 lei ( aproape 2 euro), iar o călătorie pe liniile expres este de 4 lei. Cei interesaţi pot afla detalii la adresa de e-mail info@ratb.ro

 


www.rri.ro
Publicat: 2018-03-09 14:01:00
Vizualizari: 1165
TiparesteTipareste