Victor Negrescu, întrevedere cu ministrul pentru Brexit al Regatului Unit și Irlandei de Nord

victor negrescu, întrevedere cu ministrul pentru brexit al regatului unit și irlandei de nord Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, a avut miercuri, 7 martie, o întrevedere cu ministrul pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, David Davis.

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, a avut miercuri, 7 martie, o întrevedere cu ministrul pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, David Davis, cu ocazia unei serii de vizite efectuate de acesta în statele membre, în perspectiva reuniunii Consiliului European Art.50.


În cadrul discuțiilor a fost reconfirmată dorința ambelor părți de a agrea cât mai curând posibil textul Acordului de retragere, pentru a începe negocierile privind cadrul relațiilor viitoare.


"Am reiterat prioritatea României, subliniată și de doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, de a proteja drepturile românilor care locuiesc, lucrează sau studiază astăzi în Regatul Unit. Ministrul David Davis a confirmat că Marea Britanie își va onora obligațiile asumate în prima fază a negocierilor și a subliniat angajamentul Guvernului Marii Britanii privind abordarea deschisă și transparentă a întregului proces, prin oferirea unor garanții certe în ceea ce privește drepturile cetățenilor europeni și ale familiilor acestora", a declarat Victor Negrescu.


Discuțiile au evidențiat, de asemenea, necesitatea unei cooperări aprofundate între Uniunea Europeană și Marea Britanie, care să reflecte legăturile istorice apropiate și valorile comune împărtășite, încheierea unui acord cuprinzător, care să respecte principiile agreate la nivelul UE 27, fiind în interesul ambelor părți.


"Apreciem în mod deosebit contribuția substanțială și expertiza Marii Britanii pe multiple paliere, în special în domeniul apărării și securității. De aceea, ne dorim în continuare o cooperare strânsă între Uniunea Europeană și Marea Britanie, prin încheierea unui viitor acord echilibrat, care să permită îndeplinirea obiectivelor noastre comune", a precizat Victor Negrescu.


Discuțiile au reliefat colaborarea foarte bună între cele două state în diverse domenii, dar mai ales din perspectiva comunității de români care trăiește în Marea Britanie. Miniștrii au exprimat dorința continuării acestei relații strânse și după retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.


www.rri.ro
Publicat: 2018-03-07 21:46:00
Vizualizari: 437
TiparesteTipareste