Ministrul de externe s-a întâlnit cu comunitatea românească din Croaţia

ministrul de externe s-a întâlnit cu comunitatea românească din croaţia Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, s-a întâlnit cu reprezentanți ai Asociației Românilor și cu membri ai comunității românești din Croația.

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut vineri, 9 martie, cu ocazia vizitei oficiale în Croația, consultări cu viceprim-ministrul și ministrul afacerilor externe și europene al Republicii Croația, Marja Pejcinoivic Buric, și întrevederi cu Președintele Republicii Croația, Kolinda Grabar-Kitarovic, cu Prim Ministrul Andrej Plenkovic și cu Președintele Parlamentului, Gordan Jandrokovic.

 

În cadrul întâlnirilor a fost reliefat caracterul foarte bun al relaţiei bilaterale, similitudinea de opinii pe multiple dosare regionale, europene şi internaţionale, precum şi dorința ambelor state de consolidare și diversificare a cooperării în plan bilateral. În context, a fost subliniată importanţa continuării dialogului politic și sectorial.

 

A fost salutat rolul de punte de legătură pe care minoritatea croată din România, pe de o parte, și comunitatea română și comunitățile românofone din Croația pe de alta, îl au în consolidarea relației bilaterale româno-croate.

 

Ministrul Tedeor Meleșcanu a vizitat, apoi, Biserica Ortodoxă Română din Zagreb, cu hramurile Sf. Ioan Botezătorul și Sf. Împărați Constantin și Elena, oferită în anul 2017 comunității române de Biserica Catolică din Croația şi în care serviciile religioase sunt efectuate de preotul paroh Nicolae Ceruță. Ministrul român de externe a donat bisericii românești o icoană cu Sf. Împărați Constantin și Elena și s-a întâlnit cu reprezentanți ai Asociației Românilor și cu membri ai comunității românești din Croația.


www.rri.ro
Publicat: 2018-03-09 20:59:00
Vizualizari: 418
TiparesteTipareste