2 Vibes Symphony în concert la Sala Radio

2 vibes symphony în concert la sala radio Orchestra de Cameră Radio şi Corul Academic Radio vor concerta alături de duo-ul 2 Vibes Symphony, la Sala Radio, miercuri, 21 martie, de la ora 19:00.

Orchestra de Cameră Radio şi Corul Academic Radio vor concerta alături de duo-ul 2 Vibes Symphony, la Sala Radio, miercuri, 21 martie, de la ora 19:00. La pupitrul dirijoral se va afla dirijorul Constantin Adrian Grigore, iar Corul Academic Radio va fi condus de Ciprian Ţuţu.


2 Vibes Symphony este un proiect unic în România, duo-ul este compus din Ciprian Rogojan, licenţiat al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, fondator al formaţiei Sistem, locul 3 la concursul Eurovision în anul 2005, şi Alexandru Anastasiu, doctor în muzică, percuţionist în cadrul Orchestrei Naţionale Radio, câştigător al bursei Yamaha şi organizator al primului Festival Internaţional de Vibrafon, numele său regăsindu-se pe celebrele baghete Mike Balter.


Alături de 2 Vibes Symphony, Orchestra de Cameră RadioşiCorul Academic Radio, vor urca pe scena Sălii Radio invitaţi de excepţie: soprana Irina Baianţ, şi instrumentiştii Ioana Turcu - flaut şi Horaţiu Boşca - trompetă.Programul va consta într-un spectaculos mix muzical la graniţa între sonorităţi simfonice, pop şi muzică contemporană.


Soprana Irina Baianţ a cucerit Europa cu talentul şi frumuseţea ei, iar vocea ei s-a făcut auzită de pe marile scene ale lumii. Are doar 25 de ani, dar o activitate impresionantă, cu peste 60 de concursuri naţionale şi internaţionale la activ. A colaborat cu Teatro alla Scala, Alte Oper Frankfurt, Filarmonica din Berlin, Opera din Viena, Opera Garnier din Paris, Filarmonica din Bruxelles, Teatrul Balşoi din Moscova, Palatul Kremlin, Grand Rex Paris, Opera Naţională din Istanbul, München Staatsoper, Her Majesty's Theatre şi Paladium Theatre, Marea Britanie.


Ioana Turcu este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, şi-a completat studiile în Elveţia, la Hochschule für Musik und Theater din Berna, unde a obţinut diploma de master. În anul 2015, obţine cum laude titlul de Doctor European în Educaţie Muzicală, la Universitatea din Granada, Spania. Este laureată a numeroase premii naţionale şi internaţionale (Concursul Internaţional de la Riddes, Elveţia, titlul Muzicianul anului 2003 în Elveţia). A fost profesor invitat la Cursurile de Măiestrie Eduardo Ocon din Malaga, Spania. Din anul 2015 este alături de Academia Icon Arts în calitate de profesor de flaut. În prezent este profesor de flaut la Colegiul Naţional de Muzică George Enescu din Bucureşti.


Horaţiu Boşca este absolvent al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, specializarea trompetă. După ce a fost, timp de 10 ani, membru al HBOrchestra alături de Horia Brenciu, în prezent este fondatorul unui proiect în desfăşurare, Horacio del Bosque - trompetă, voce şi entertainment.


Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pewww.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.


Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.


www.rri.ro
Publicat: 2018-03-20 11:45:00
Vizualizari: 1013
TiparesteTipareste