UPDATE Militarii răniți în Afganistan sunt în stare stabilă

update militarii răniți în afganistan sunt în stare stabilă Opt militari din cadrul Batalionului 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung Muscel au fost răniți în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate.

UPDATE

Militarii din Batalionul 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung Muscel, răniți în incidentul produs pe 30 aprilie 2018, în Afganistan, se află în stare stabilă, fiind în afara oricărui pericol.


După producerea incidentului a fost securizată zona, conform procedurilor, și militarii răniți au fost evacuați la spitalul militar din Kandahar, unde sunt luate toate măsurile pentru asigurarea celor mai bune condiţii de tratament şi îngrijire.


Conducerea Ministerului Apărării Naționale este informată permanent despre starea răniților.

-------------

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj în urma atentatului din Afganistan, soldat cu numeroşi morţi şi răniţi, printre care şi opt militari români. El a deplâns pierderile de vieţi omeneşti, inclusiv copii şi a urat militarilor răniţi însănătoşire rapidă şi putere, lor şi familiilor acestora. Le suntem alături militarilor noştri care reprezintă ţara cu profesionalism şi dedicare în cele mai periculoase zone din lume, pentru menţinerea păcii şi asigurarea securităţii internaţionale, a adăugat şeful statului.

 

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a deplâns victimele atentatului din Afganistan şi a declarat că gândurile sale se îndreaptă către toți cei care au avut de suferit de pe urma acestor evenimente tragice. Ministrul Apărării este în legătură permanentă cu echipa de comandă, iar medicii le acordă răniților ajutorul de specialitate, a adăugat premierul român.

 

------------------

 

Opt militari din cadrul Batalionului 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung Muscel au fost răniți în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ținta unui autovehicul capcană (VBIED - Vehicle-Borne Improvised Explosive Device).


Militarii din Câmpulung Muscel execută o misiune în Afganistan în perioada februarie - august 2018. Misiunile sunt, în principal, de asigurare a protecţiei forţei din Baza Aeriană Militară Kandahar şi de instruire, consiliere şi asistenţă a Forţelor Naţionale Afgane. Unitatea militară din Câmpulung Muscel a mai executat misiuni în Kosovo (în anii 2005 şi 2007) şi Afganistan (în anul 2008).



În anul 2018, Armata României participă la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu 625 de militari, alţi aproximativ 300 fiind desfăşuraţi în operaţii sub comandă/mandat NATO, UE, ONU şi OSCE în alte regiuni.
În timpul misiunilor externe, 29 de militari şi-au pierdut viaţa şi alţi peste 185 au fost răniţi.


Sursa: mapn.ro


www.rri.ro
Publicat: 2018-04-30 13:06:00
Vizualizari: 1554
TiparesteTipareste