Partituri din filme americane celebre, interpretate pe scena Sălii Radio

partituri din filme americane celebre, interpretate pe scena sălii radio Sub bagheta dirijorului de origine italiană David Crescenzi, Orchestra Naţională Radio vă propune un concert cu un program special, construit în jurul a trei partituri ce au marcat istoria cinematografiei americane.

Un american la Paris sau să vă pierdeţi printre zgârie norii din New York în timp vă răsună în urechi Rhapsody in Blue, ambele compuse de Gershwin? Sau poate v-aţi amuzat cu scamatoriile ucenicului vrăjitor interpretat de celebrul personaj Mickey Mouse în desenul animat Fantasia (1940), realizat de Walt Disney? Vă surâde oricare dintre aceste propuneri? Grăbiţi-vă să vă asiguraţi un loc la concertul programat vineri, 18 mai (ora 19:00), la Sala Radio.


Sub bagheta dirijorului de origine italiană David Crescenzi, Orchestra Naţională Radio vă propune un concert cu un program special, construit în jurul a trei partituri ce au marcat istoria cinematografiei americane: Un american la Paris şi Rhapsody in Blue - cele două compoziţii semnate de George Gershwin şi Ucenicul vrăjitor, ce poartă semnătura compozitorului francez Paul Dukas.


Evenimentul este unul cu totul deosebit şi datorită invitatului special al serii: tânărul pianist Daniel Petrică Ciobanu. La doar 27 de ani, muzicianul român este deja laureat al mai multor competiţii de prestigiu, printre care şi al Concursului Internaţional de Pian Arthur Rubinstein din Tel Aviv (Israel), unul dintre cele mai exigente concursuri de profil, unde a fost distins cu premiul al doilea şi cu premiul publicului. A susţinut concerte în săli prestigioase, precum Carnegie Hall în New York şi Wigmore Hall în Londra, plus turnee în Japonia, China, Sudul Africii şi Taiwan. Prezent pentru prima oară pe scena Sălii Radio, tânărul pianist va putea fi aplaudat în două dintre lucrările din repertoriul serii: Rhapsody in Blue - Gershwin şi Rapsodia pe o temă de Paganini pentru pian şi orchestră - Rachmaninov.


Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pewww.radioromaniacultural.roşi www.romania-muzical.ro.


Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.www.rri.ro
Publicat: 2018-05-16 12:41:00
Vizualizari: 72
TiparesteTipareste