Candidaţi români în Italia

candidaţi români în italia 39 de cetățeni români rezidenți în Italia au solicitat și au primit adeverințele necesare pentru a-și putea înscrie candidatura la alegerile locale din această țară.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că un număr de 39 de cetățeni români rezidenți în Italia au solicitat și au primit adeverințele necesare pentru a-și putea înscrie candidatura la alegerile locale din această țară.  

 

Adeverințele eliberate de AEP atestă faptul că, potrivit evidențelor autorităților române, solicitanții nu au nicio interdicție în ceea ce privește exercitarea drepturilor electorale și nici nu se află sub incidența unei hotărâri judecătorești definitive prin care să fi fost condamnați la pierderea drepturilor electorale. Din cei 39 de potențiali candidați români la alegerile locale din Italia, 31 sunt femei și 8 sunt bărbați.

 

În data de 10 iunie 2018, locuitorii din peste 63 de localități dintre cele 1.197 din Regiunea Piemont își vor alege primarii și consilierii. Alături de cetățenii italieni, la alegerile locale votează și românii înscriși pe listele electorale suplimentare. Potrivit statisticilor publicate de site-ul http://www.torinointernational.com, în Provincia Torino sunt peste o sută de mii de români care, în calitate de cetățeni comunitari, au drept de vot la alegerile locale din Italia, ca și în orice altă țară membră UE. 


www.rri.ro
Publicat: 2018-05-16 15:48:00
Vizualizari: 1027
TiparesteTipareste