Delta Dunării

delta dunării Ne îndreptăm azi către sud-estul României, unde vom găsi una dintre marile atracţii turistice ale României. Delta Dunării a intrat în patrimoniul UNESCO în 1991 şi este considerată rezervaţie a biosferei la nivel naţional.

Ne îndreptăm azi către sud-estul României, unde vom găsi una dintre marile atracţii turistice ale României. Delta Dunării a intrat în patrimoniul UNESCO în 1991 şi este considerată rezervaţie a biosferei la nivel naţional. De obicei, punctul de plecare în explorarea Deltei Dunării este oraşul Tulcea, accesul spre această localitate fiind asigurat pe cale rutieră, feroviară şi aeriană. De aici, călătoria în deltă continuă pe calea apei. În perioada sezonului estival funcţionează mai multe curse de pasageri care asigură legătura dintre Tulcea şi localităţile deltei. O vacanţă în Delta Dunării poate fi petrecută într-o pensiune turistică, într-un complex hotelier sau chiar legănaţi de valuri, la bordul unui hotel plutitor. Traseele pentru hotelurile plutitoare sunt bine stabilite, astfel încât turistul să poată explora o suprafaţă cât mai mare. Aceste vase respectă toate normele în vigoare, avantajul faţă de cazarea la o pensiune standard fiind că se parcurge un traseu. În general, administratorii hotelurilor plutitoare discută cu grupurile de turişti şi îi întreabă ce vor să vadă. Cătălin Ţibuleac, preşedintele Asociaţiei de management a destinaţiei turistice Delta Dunării:  "Întotdeauna aceste hoteluri plutitoare au reprezentat atracţia. Practic, hotelul intră şi rămâne în Deltă câteva zile. Însă nu sunt interesante numai hotelurile plutitoare. Gândiţi-vă că sunt complexuri turistice, pensiuni agroturistice care oferă condiţii de cazare foarte bune. Reacţiile sunt în general pozitive. Turistul caută, în general, predictibilitatea sejurului. Avem de lucrat în continuare, însă este important ca dezvoltarea turistică să se facă în paralel cu protejarea Deltei Dunării. Îi invităm pe toţi să viziteze Delta Dunării şi Dobrogea de nord şi îndrăznesc să spun că în an centenar se poartă Delta."


Prin intermediul multora dintre pachetele turistice în Delta Dunării se  recomandă vizitarea localităţilor Mila 23, localitatea de baştină a campionului olimpic al României la caiac canoe, Ivan Patzaichin, şi Sulina, un oraş cu muzee şi biserici frumoase şi cu un cimitir multiconfesional care aminteşte de perioada de prosperitate a celui mai estic oraş al Uniunii Europene. Un alt obiectiv de interes turistic este Pădurea Letea, cea mai veche rezervaţie naturală din România, care a intrat sub atenta observaţie a oamenilor de ştiinţă încă din 1930. Ciprian Enea, consultant turism, pune însă accent şi pe patrimoniul uman, pe tradiţii şi pe obiceiuri.  "Delta Dunării este, din punctul nostru de vedere, cea mai frumoasă destinaţie de acest fel din Europa. Avem pachete gândite în aşa fel încât să satisfacem toate categoriile de public, de la privitorii de păsări până la familiile cu copii ori seniorii care vin să se relaxeze şi să se bucure de atmosfera specifică deltei. Punem accent foarte mult pe natură, tradiţii. Până la urmă, vorbim despre biodiversitate în rezervaţia Delta Dunării în care cadrul natural se îmbină cu tradiţiile lipoveneşti, ucrainene, turceşti, româneşti şi nu numai! din această zonă unică la nivel european."

            

Preţul unui pachet all inclusive, de patru zile şi trei nopţi, în luna august, într-o pensiune de trei margarete din Delta Dunării este de 800 de lei (~170 euro). Acesta include pensiune completa, două excursii cu barca in Delta Dunării de aproximativ trei ore fiecare și taxa de acces a turiștilor in Rezervația Biosferei Delta Dunării, în valoare de 10 lei de persoană. Veți avea acces la piscină, la internet wireless, parcare și veți putea pescui chiar în curtea pensiunii. Însă ofertele de cazare sunt foarte diverse. De aceea, vă invităm să vă contactați chiar acum operatorul de turism. 


www.rri.ro
Publicat: 2018-05-19 10:30:00
Vizualizari: 462
TiparesteTipareste