NATO solicită suplimentarea numărului de militari în Afganistan

nato solicită suplimentarea numărului de militari în afganistan Statul Major al Apărării şi MApN analizează posibilitatea creşterii efectivelor de militari din teatrele de operaţii începând de anul viitor.

Statul Major al Apărării şi MApN analizează posibilitatea creşterii efectivelor de militari din teatrele de operaţii începând de anul viitor, a anunţat joi seară, ministrul Apărării, Mihai Fifor. Potrivit acestuia, suplimentarea numărului de militari din Afganistan şi din alte zone de conflict are loc la solicitarea NATO.


"România este prezentă în Afganistan cu aproape 700 de militari. Vreau să vă fac o dezvăluire în premieră - în momentul de faţă NATO solicită ţărilor membre să revizuiască efortul de participare în teatrele de operaţii şi la momentul acesta în Statul Major al Apărării şi în Ministerul Apărării analizăm posibilitatea creşterii numărului de militari pentru anul 2019", a precizat Fifor.Decizia finală pe această temă va fi adoptată de Parlamentul României şi de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. 


www.rri.ro
Publicat: 2018-06-01 09:36:00
Vizualizari: 872
TiparesteTipareste