Ministrul pentru Românii de Pretutindeni la Institutul Comprensivo din Bariano

ministrul pentru românii de pretutindeni la institutul comprensivo din bariano Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero s-a întâlnit cu elevii români care studiază la Institutul Comprensivo din Bariano.

"Cred cu tărie în viitorul generaţiilor noastre, iar copiii sunt cheia moştenirii culturale româneşti. De aceea pentru mine şi pentru instituţia pe care o reprezint este foarte important să le fim alături. Mai mult, ne propunem să sprijinim, alături de Ministerul Educaţiei Naţionale, dezvoltarea şi ramificarea cursurilor LCCR în toate statele în care avem comunităţi româneşti semnificative. Totodată, formatorii copiilor sunt extrem de importanţi în dezvoltarea acestora şi reprezintă, uneori, primul contact pe care aceştia îl au cu România.", a declarat Natalia-Elena Intotero, Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, la întâlnirea cu elevii români care studiază la Institutul Comprensivo din Bariano (provincia Bergamo). Potrivit Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Intotero a mai spus că  va sprijini dezvoltarea şi ramificarea cursurilor de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească în toate statele în care există comunităţi româneşti semnificative,


Ministrul român s-a întâlnit, cu această ocazie, cu mareşalul de carabinieri Ruggero Bontacchio, pe care l-a premiat simbolic în semn de apreciere pentru sprijinul acordat comunităţii de români. "În opinia mea, este foarte important să vedem că românii noştri sunt apreciaţi în ţările în care locuiesc, studiază sau lucrează şi că există o relaţie foarte bună între localnici şi rezidenţi. Gesturile de bunătate şi omenie nu rămân niciodată nerecompensate, deşi, uneori, recompensa poate veni în forme neaşteptate...", a spus Natalia-Elena Intotero. 


La Institutul Comprensivo din Bariano învaţă 16 copii români cu vârste între 3 şi 13 ani, care participă la cursurile de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească. La întâlnire au participat şi directoarea şcolii, primarul localităţii, şeful poliţiei locale, precum şi reprezentanţi ai misiunii diplomatice a României la Milano.


www.rri.ro
Publicat: 2018-05-31 12:10:00
Vizualizari: 344
TiparesteTipareste