Ministrul Natalia-Elena Intotero s-a întâlnit cu mediul asociativ din Milano

ministrul natalia-elena intotero s-a întâlnit cu mediul asociativ din milano Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a avut întrevederi cu prefectul orașului Milano și cu mediul asociativ românesc, în cadrul ultimei zile a vizitei în Republica Italiană.

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a avut întrevederi cu prefectul orașului Milano și cu mediul asociativ românesc, în cadrul ultimei zile a vizitei în Italia. Intotero a discutat cu prefectul Luciana Lamorgese  despre situația cetățenilor români care muncesc și studiază în zonă, cu accent pe importanța eforturilor de a stopa fenomenul exploatării prin muncă și pe demersurile de informare a cetățenilor. Demnitarul a propus instalarea la Milano a unor infokioșcuri destinate românilor, după modelul pus deja în practică la Bari și a prezentat campania națională "Informare acasă! Siguranță în lume!" derulată de MRP și instituțiile partenere.


"Am apreciat deschiderea autorităților italiene, precum și eforturile pentru stoparea fenomenului de exploatare prin muncă. Sclavia modernă este o problemă extrem de gravă cu care se confruntă mulți dintre românii noștri din Italia și suntem în dialog constant cu partea italiană pentru a identifica măsuri prin care să stopăm acest flagel", a spus Natalia-Elena Intotero.


Educația în limba română, prin cursuri LCCR, a fost o altă temă de discuție, precum și oportunitățile pe care universități din România le oferă studenților străini. Au avut loc discuţii cu reprezentanții asociațiilor românești din Milano, în cadrul cărora a fost prezentat calendarul acțiunilor proprii ale MRP, cu accent pe eforturile de păstrare a limbii române în cadrul comunităților de peste hotare. S-a discutat, de asemenea, aplicat despre finanțările nerambursabile oferite de MRP și despre aspecte legate de proiectele de interes pentru membrii asociațiilor prezente. Totodată, demnitarul a prezentat inițiativele Guvernului României în vederea reîntoarcerii și reinserției socio-profesionale a românilor din diaspora.


www.rri.ro
Publicat: 2018-06-02 13:22:00
Vizualizari: 565
TiparesteTipareste