Seară de vară cu jazz la Sala Radio

seară de vară cu jazz la sala radio Seară de vară cu jazz la Sala Radio: trompetistul Sebastian Burneci şi Big Band-ul Radio

Joi, 14 iunie (ora 19:00), trompetistul Sebastian Burneci - solist al Big Band-ului Radio şi unul dintre cei mai apreciaţi şi mai activi muzicieni de jazz din România la ora actuală, vă invită la o seară specială de jazz dedicată celebrului trompetist canadian Maynard Ferguson (1928 - 2006). Prezentat alături de Big Band-ul Radio dirijat de Ionel Tudor, evenimentul cu titlul As Loud As It Gets (Cat de tare se poate) încheie stagiunea de jazz 2017-2018 de la Sala Radio.


Absolvent al Conservatorului Prins Claus din Groningen - Olanda, Sebastian Burneci a fost puternic influenţat în evoluţia sa artistică de Maynard Ferguson, unul dintre cei mai mari trompetişti de jazz din toate timpurile: "Când aveam vreo 7 ani, am descoperit în colecţia de viniluri a tatălui meu o înregistrare cu Maynard Ferguson cântând piesa Chameleon. De atunci am început să dezvolt dragostea pentru trompetă şi pentru big band şi mi-am propus să ajung să cânt şi eu ca cel pe care îl ascultasem pe disc. Concertul îşi propune să fie un omagiu adus acestui mare muzician, un omagiu pentru stilul de muzică jazz-rock şi pentru acest fantastic ansamblu care este big band-ul. Acest concert reprezintă pentru mine împlinirea unui vis".


Repertoriul serii cuprinde piese pentru big band de jazz-rock, fusion, din perioada anilor '70, prezentate publicului bucureştean în varianta originală. Alături de invitaţii săi speciali - Teodor Petkov la pian, Mihail Ivanov la contrabas şi Borislav Petrov la tobe, Sebastian Burneci va interpreta la Sala Radio şi o serie de compoziţii proprii.


Sebastian Burneci este unul dintre cei mai reprezentativi muzicieni ai generaţiei sale. Deopotrivă prim trompetist şi solist al Big Band-ului Radio şi cel mai tânăr membru angajat permanent, Sebastian Burneci este parte integrantă a celor mai importante înregistrări şi producţii live din ultimii 15 ani, atât de jazz cât şi de muzică pop. Născut la Constanţa, în 1983, într-o familie de muzicieni, artistul român este fiul unuia din membrii fondatori ai legendarei trupe rock Roşu şi Negru.


Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.


Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.


Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.


www.rri.ro
Publicat: 2018-06-12 12:33:00
Vizualizari: 1085
TiparesteTipareste