Sport Club RRI: Kaiac-canoe

sport club rri: kaiac-canoe România are, din nou, un titlu european la kaiac-canoe. Acesta a fost câştigat duminică, la campionatele continentale de la Belgrad, de Leonid Carp şi Victor Mihalachi, în proba de canoe dublu pe distanţa de 500 de metri.

România are, din nou, un titlu european la kaiac-canoe. Acesta a fost câştigat duminică, la campionatele continentale de la Belgrad, de Leonid Carp şi Victor Mihalachi, în proba de canoe dublu pe distanţa de 500 de metri. Anul trecut, la Plovdiv, în Bulgaria, Carp şi Mihalachi ocupaseră locul secund în aceeaşi probă. La competiţia de anul acesta, progresul lor a fost evident. În afară de victoria de la 500 de metri, care este o probă neolimpică, perechea română a câştigat argintul la 1000 de metri, probă olimpică. Au câştigat germanii Yul Oeltze şi Peter Kretschmer, campionii mondiali ai probei, după o cursă extrem de rapidă. Românilor le-a lipsit mai puţin de o jumătate de secundă pentru a câştiga disputa.


Victor Mihalachi este, la această oră, cel mai experimentat sportiv din lotul de kaiac-canoe al României. El vine de dincolo de Prut. S-a născut pe 24 februarie 1989 şi a obţinut primele performanţe internaţionale, ca junior, pentru Republica Moldova. În 2007, la Brno, a devenit campion mondial de juniori alături de Hariton Ivanov, la 500 de metri. În 2009 a primit cetăţenia română. De atunci, a câştigat patru titluri de campion mondial şi patru de campion european, alături de multe alte medalii la întrecerile de vârf, la canoe dublu, pe distanţele de 500 şi 1000 de metri.


Leonid Carp s-a născut la Tulcea, în ziua de 31 octombrie 1996. A obţinut primele sale mai performanţe în 2014, la Campionatele Europene de tineret (pentru sportivi sub 23 de ani) desfăşurate în Franţa, la Mantes-la-Jolie, şi anume trei medalii de aur: la canoe simplu, la canoe dublu şi cu canoia de patru, de fiecare dată pe distanţa de 1000 de metri. La seniori, până la argintul de anul trecut, de la Plovdiv, performanţele sale majore au fost la canoe 4: aur la Mondialele de la Milano, din 2015, şi argint la Europenele de la Račice, din acelaşi an.


În 2016, în scandalul de dopaj cu meldonium care a afectat lotul de kaiac-canoe al României, Carp a făcut parte din grupul depistat pozitiv. Nu a fost însă sancţionat, în principal din cauza concentraţiei reduse a substanţei care i-a fost găsită în organism.www.rri.ro
Publicat: 2018-06-13 11:45:00
Vizualizari: 72
TiparesteTipareste