Poluarea aerului în Uniunea Europeană

poluarea aerului în uniunea europeană Poluarea aerului dăunează sănătății umane și mediulu. În Europa, emisiile multor poluanți atmosferici au scăzut substanțial în ultimele decenii, ceea ce a dus la îmbunătățirea calității aerului în regiune.

Poluarea aerului dăunează sănătății umane și mediului. În Europa, emisiile multor poluanți atmosferici au scăzut substanțial în ultimele decenii, ceea ce a dus la îmbunătățirea calității aerului în regiune. Cu toate acestea, concentrațiile de poluanți atmosferici sunt încă prea ridicate, iar problemele legate de calitatea aerului persistă. Mai multe țări au depășit una sau mai multe dintre limitele de emisie impuse pentru patru poluanți importanți din atmosferă. Obiectivul pe termen lung al Uniunii Europene este de a atinge niveluri de calitate a aerului care nu duc la efecte inacceptabile și la riscuri pentru sănătatea umană și pentru mediu. Uniunea Europeană acționează la multe niveluri pentru a reduce expunerea la poluarea atmosferică - prin legislație şi prin cooperarea cu sectoarele responsabile de poluarea aerului, precum și cu autoritățile internaționale, naționale și regionale și cu organizațiile neguvernamentale. La acestea se adaugă, binenţeles, cercetarea în domeniu. La sfârșitul anului 2013, Comisia Europeană a adoptat un pachet propus privind calitatea aerului curat, care include noi măsuri de reducere a poluării aerului. 


Cu detalii despre ţintele Uniunii Europene în ceea ce priveşte calitatea aerului, Karmenu Vella, comisarul european pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit: "Cred că trebuie să punem accentul pe acele îmbunătățiri pe care cetățenii le pot simți, înțelege și, de asemenea, aprecia. În ceea ce privește calitatea aerului, în multe zone Europa este lider mondial, însă, din punctul de vedere al calității aerului, din păcate, nu reușim în multe dintre oraşele noastre. Unele dintre standardele noastre de calitate a aerului sunt mai slabe decât cele recomandate de nivelurile Organizației Mondiale a Sănătății, motiv pentru care trebuie să facem mai mult. Şi vom face! Am încurajat miniștrii responsabili pentru mediu să colaboreze îndeaproape cu omologii lor naționali, de exemplu, cu cei de la energie, transport și agricultură, dar şi să lucreze peste granițe."



www.rri.ro
Publicat: 2018-06-26 08:11:00
Vizualizari: 717
TiparesteTipareste