Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din 24 judeţe, până marţi la 24.00

cod portocaliu de inundaţii pe râuri din 24 judeţe, până marţi la 24.00 Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a extins avertizarea cod portocaliu de inundaţii şi depăşiri ale cotelor de apărare pe râuri din 24 de judeţe.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a actualizat, duminică, avertizarea cod portocaliu de inundaţii şi depăşiri ale cotelor de apărare, emisă vineri, pe care a extins-o până marţi la miezul nopţii pe râuri din 24 de judeţe. Fac excepţie judeţe din Modova şi Dobrogea.

 

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Vâlcea, Sibiu, Gorj, Argeş şi Braşov, precizează INHGA.

 

De asemenea, în intervalul 8 iulie, ora 16:00 - 11 iulie, ora 24:00, este în vigoare o atenţionare cod galben de inundaţii, pe râurile din numeroase bazine hidrografice din aproape întreaga ţară.

 

Avertizările au fost transmise către: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională "Apele Române", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Someş-Tisa, Crişuri, Mureş, Banat, Jiu, Olt, Argeş-Vedea, Buzău-Ialomiţa, Siret, Prut-Bârlad, Dobrogea-Litoral.

 

Pe de altă parte, în 28 de localităţi din 15 judeţe şi în municipiul Bucureşti s-au semnalat efecte negative ale fenomenelor hidrometeorologice înregistrate duminică, iar circulaţia a fost întreruptă pe trei tronsoane de drum naţional, în judeţele Covasna, Suceava şi Vrancea, a comunicat duminică seara Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

 

Ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice, s-au semnalat efecte negative în judeţele Alba, Arad, Bihor, Buzău, Braşov, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Harghita, Mureş, Olt, Sibiu, Teleorman şi Vâlcea precum şi în Bucureşti.

 


www.rri.ro
Publicat: 2018-07-08 22:04:00
Vizualizari: 88
TiparesteTipareste