Corul de Copii Radio - aplaudat la Oradea, Timişoara şi Iaşi

corul de copii radio - aplaudat la oradea, timişoara şi iaşi Corul de Copii Radio - ansamblul Radio România care de 73 de ani este o adevărată pepinieră de talente muzicale şi care îşi poartă renumele în turnee naţionale şi internaţionale, a fost aplaudat, ca invitat special, în trei festivaluri organizate în ţară,

Corul de Copii Radio - ansamblul Radio România care de 73 de ani este o adevărată pepinieră de talente muzicale şi care îşi poartă renumele în turnee naţionale şi internaţionale, a fost aplaudat, ca invitat special, în trei festivaluri organizate în ţară, la Oradea, Timişoara şi Iaşi.


Sub bagheta dirijorului Voicu Popescu, Corul de Copii Radio a prezentat un program variat, care s-a bucurat de un mare succes de public. Repertoriul de turneu al ansamblului a cuprins creaţii româneşti pregătite în contextul Centenarului Marii Uniri, precum Trompetele răsună - Gavriil Musicescu, La Alba Iulia în cetate - Dan Voiculescu, Diptic maramureşean - Constantin Arvinte ş.a., dar şi piese extrem de cunoscute din musical-uri celebre ca Mary Poppins, Sunetul Muzicii sau Veronica.


Vineri, 22 iunie, în incinta Catedralei Greco-Catolice din Oradea, Corul de Copii Radio a prezentat un concert în cadrul Festivalului European Music Open (ediţia a III-a), eveniment care îşi propune să transforme Oradea într-un punct de întâlnire anual al unor mari personalităţi din domeniul artistic. Festivalul a fost organizat de Primăria Municipiului Oradea, Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Teatrul de Stat Regina Maria.


Concertul prezentat de Corul de Copii Radio la Timişoara a făcut parte dintr-un eveniment caritabil, organizat duminică, 24 iunie, în sala de concerte a Colegiului Naţional de Artă Ion Vidu, de către Asociaţia Culturală Kratima. Scopul acestei manifestări a fost acela de a oferi gratuit un moment artistic pentru peste 100 de copii din centrele de plasament ale judeţului Timiş.


Publicul din Iaşi a avut ocazia de a aplauda Corul de Copii Radio în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Festivalului-Concurs Coral Internaţional pentru Tineret Gavriil Musicescu, organizat în perioada 1 - 8 iulie, de Asociaţia Iubire şi Încredere din Iaşi. Evenimentul internaţional a reunit în capitala culturală a Moldovei coruri din România, Republica Moldova, Ucraina, China, Cuba, Serbia, Senegal şi Spania.


Ansamblul Radio România a fost invitat special în cadrul Secţiunii Cantus Mundi, organizate în parteneriat cu Corul Naţional de Cameră Madrigal, partener în desfăşurarea acestui festival.


Corul de Copii Radio a participat la patru evenimente prezentate în cadrul manifestării: Concertul Coral Extraordinar prezentat pe 6 iulie în Grădinile Complexului Palas, Concertul dedicat Centenarului Marii Uniri - 7 iulie, Gala de închidere a Festivalului Gavriil Musicescu - 8 iulie, organizată la Teatrul Vasile Alecsandri şi transmisă în direct de TVR Iaşi şi un recital caritabil prezentat într-un cămin pentru persoane vârstnice.


www.rri.ro
Publicat: 2018-07-11 12:16:00
Vizualizari: 116
TiparesteTipareste