Ghidul Investitorilor Străini

ghidul investitorilor străini Bursa de Valori București (BVB), cea mai importantă instituție a pieței locale de capital, a lansat o nouă ediție a Ghidului Investitorilor Străini pentru promovarea României ca destinație de investiții.

Bursa de Valori București (BVB), cea mai importantă instituție a pieței locale de capital, a lansat  o nouă ediție  a Ghidului Investitorilor Străini pentru promovarea României ca destinație de investiții. Ghidul include informații extinse despre climatul macroeconomic, investiții și piaţa de capital locală, noutăți în reformele pieței și infrastructură și acoperă inclusiv aspecte fiscale ale investițiilor bursiere pentru investitorii străini. Ghidul este disponibil pe site-ul BVB și pe platforma InvestingRomania.com. Se urmăreşte ca piața de capital locală și devină mult mai atractivă pentru investitorii străini prin îmbunătăţirea mecanismelor de piaţă şi introducerea la tranzacţionare de noi instrumente financiare.


Analiştii susţin că România se află pe radarul investitorilor străini datorită performanţelor pe care piaţa de capital le obţine la nivel european. Incepând cu septembrie 2016, România a fost inclusă pe lista de monitorizare FTSE Russell a ţărilor cu potenţial substanţial de a fi promovate la categoria pieţelor emergente. În cazul României, promovarea la acest statut depinde de cresterea lichidităţii pieţei şi de prezenţa în piaţă a unor companii listate de talie mare şi foarte mare. "Una dintre cele mai bune cărți de vizită pentru România este chiar piața de capital, care are randamente generoase ale dividendelor și conduce în topul creșterilor în rândul indicilor principali ai burselor din Uniunea Europeană," a spus Lucian Anghel, președintele Consiliului de Administrație al BVB.


România se află într-o poziţie favorabilă pe plan european şi global, atât la nivel macroeconomic, cât şi la nivelul pieţei de capital. Creşterea economică de anul trecut a fost cea mai mare din 2008 până în prezent, iar randamentele brute ale dividendelor acordate de principalele companii listate la BVB au fost anul trecut, potrivit analistilor, printre cele mai mari din lume. Indicele   bursier BET Total Return (BET-TR), care include dividendele oferite de cele mai lichide companii listate la BVB, a crescut cu mai mult de 19% în 2017.In primul trimestru din acest an, piaţa de la Bucureşti a continuat să performeze şi a înregistrat un avans de 12,4% pentru indicele BET, cea mai mare creştere obtinuţă în rândul indicilor principali ai burselor din Uniunea Europeană.


Nivelul de fiscalitate este unul dintre principalele motive pentru care investitorii străini consideră România atractivă pentru afacerile lor.Cota de impozit pe profit din România continuă să se afle printre cele mai mici din UE, clasându-se pe poziţia a şasea. 


www.rri.ro
Publicat: 2018-08-03 14:33:00
Vizualizari: 500
TiparesteTipareste