Acte necesare pentru schimbarea permisului auto

acte necesare pentru schimbarea permisului auto In cazul în care permisul de conducere este suspendat, deteriorat sau expirat, aveţi nevoie de o serie de documente.

In cazul în care permisul de conducere este suspendat, deteriorat sau expirat, aveţi nevoie de o serie de documente. O cerere înaintată de titularul permisului,  în cazul cetăţenilor români, actul de identitate al titularului, în original şi copie, din care rezultă că acesta are domiciliul sau reşedinţa în România; în cazul cetăţenilor străini, carte de rezidenţă, permis de şedere, certificat de înregistrare însoţit de paşaport, paşaport diplomatic/serviciu. Mai este nevoie de dovada plăţii contravalorii permisului de conducere, dar şi  de permisul de conducere, în cazul deteriorării acestuia sau pentru schimbarea numelui. În cazul pierderii sau furtului permisului de conducere, titularul declară acest fapt prin completarea în mod corespunzător a cererii (prin bifarea căsuţelor corespunzătoare). De asemenea,  se prezintă şi  documentul emis de o unitate medicală autorizată, în original din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere. Nu trebuie să aducă fișa medicală cei care vor un nou permis pentru că permisul pe care-l aveau le-a fost furat, l-au pierdut, s-a deteriorat sau pentru că numele lor s-a schimbat între timp.


În cazul persoanelor cărora le-a fost anulat permisul de conducere, ca urmare a condamnării pentru o infracţiune care a fost dezincriminată, acestea vor prezenta pentru eliberarea unui nou permis de conducere, documentele de mai sus însoţite de hotărârea de dezincriminare, nefiind necesară susţinerea vreunui examen. Plata se poate face atât on-line prin intermediul internet bankingului în contul IBAN, cât şi la orice ghişeu de bancă. Contravaloarea permisului este de 68 de lei.


Cei care suferă de afecțiuni cardiovasculare sau de diabet trebuie să verifice dacă, în urma ultimelor modificări, vor întâmpina dificultăți la reînnoirea permisului. Dacă solicitaţi un nou permis, înainte ca cel pe care-l aveţi să expire, veţi primi un duplicat după permisul încă valabil, pe care-l veţi folosi pentru exact cât a mai rămas din perioada  de valabilitate înscrisă pe permisul pierdut, furat ori deteriorat.


Noul permis va fi livrat titularului la adresa din România indicată de el sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cerere. În cazul în care nu poate fi identificat la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica de la serviciul public comunitar în a cărui competență teritorială se află această adresă. 


www.rri.ro
Publicat: 2018-08-17 14:18:00
Vizualizari: 1184
TiparesteTipareste