Noi reglementări privind agrementul nautic

noi reglementări privind agrementul nautic Skijet-urile şi ambarcaţiunile cu motor nu vor mai putea fi folosite în zona în care înoată turiştii, ele vor putea circula doar în largul Mării Negre.

Ministrul Turismului a aprobat noi reglementări privind agrementul nautic, care vor intra în vigoare după publicarea în Monitorul oficial. Skijet-urile şi ambarcaţiunile cu motor nu vor mai putea fi folosite în zona în care înoată turiştii, ele vor putea circula doar în largul Mării Negre. Pe o distanţă de 300 de metri de la zona în care se află turiştii vor avea acces doar ambarcaţiunile fără motor. După acest perimetru balizat corespunzător vor putea fi folosite şi mijloacele de agrement nautic cu motor. Cei care vor să desfășoare activități de agrement nautic cu ambarcațiuni cu motor trebuie, de acum, să aibă delimitat perimetrul în care pot lansa ambarcațiunile la apă. Perimetrul va fi semnalizat, astfel încât să fie evitate accidentele.

 

 Fiecare turist care dorește să închirieze o ambarcațiune pentru a desfășura activitatea de agrement nautic trebuie în primul rând să aibă un carnet de conducător de ambarcațiune de agrement și apoi să poarte bineînțeles centura de salvare sau vesta de salvare și să respecte perimetrul amenajat pentru desfășurarea activității de agrement. Pentru persoanele care nu posedă permis de conducere ambarcaţiuni agrement şi doresc închirierea unei astfel de bărci cu motor de 20CP se poate pune la dispoziţie, contra cost,  un barcagiu.

 

Pentru 10 minute cu skijet-uri trebuie să plătiți între 150 și 300 de lei (64,5 euro) în funcție de zonă, dar mai ales de numărul cailor putere pe care îi are. Pentru 30 de minute plătiți cam 500 de lei (107 euro). Sunt și oferte pentru întreg weekend-ul. Un skijet poate fi închiriat cu 3.500 de lei (circa 750 euro) pentru trei zile. O plimbare cu banana timp de 10 minute nu vă costă mai mult de 40 de lei (8,6 euro), iar cu canapeaua de apă, 100 de lei de persoană (21,5 euro). Plimbările cu caiacul vă costă 20 de lei pentru o oră, iar cu hidrobicicleta 50 de lei pentru o oră, 4 persoane.

 

 Vă puteţi plimba oriunde în Marea Neagră şi cu velierul care  se închiriază cu 500 de lei pentru 5 ore, pentru un grup de cel mult 7 persoane. O croazieră de 5 zile pe mare, la bordul unei ambarcatiuni cu patru cabine costă 1200 de euro.


www.rri.ro
Publicat: 2018-07-27 11:12:00
Vizualizari: 837
TiparesteTipareste