Sportivele săptămânii - Canotoarele Mădălina Bereş şi Denisa Tîlvescu

sportivele săptămânii - canotoarele mădălina bereş şi denisa tîlvescu România a revenit, în weekendul abia încheiat, în fruntea ierarhiei europene a canotajului. Delegaţia tricoloră prezentă la Campionatele Europene de la Glasgow a ocupat primul loc în clasamentul pe naţiuni, cu şapte medalii.

România a revenit, în weekendul abia încheiat, în fruntea ierarhiei europene a canotajului. Delegaţia tricoloră prezentă la Campionatele Europene de la Glasgow a ocupat primul loc în clasamentul pe naţiuni, cu şapte medalii, dintre care trei de aur, două de argint şi două de bronz. Pe locul doi s-a clasat Franţa, cu două medalii de aur, două de argint şi una de bronz.

 

Au obţinut medalii de aur echipajele feminine de doi rame fără cârmaci şi de 8+1, alături de cel masculin de patru rame fără cârmaci. Pe treapta a doua a podiumului au urcat băieţii de la dublu vâsle şi fetele de la patru rame fără cârmaci. Cu bronz au fost medaliate echipajele masculine de 8+1 şi de doi rame fără cărmaci.

 

Dintre sportivii care au reprezentat România în Scoţia, s-au remarcat în mod deosebit două canotoare: Mădălina Bereş şi Denisa Tîlvescu. Ele au fost medaliate cu aur atât la doi rame fără cârmaci, cât şi la 8+1. Pentru aceste performanţe, Radio România Internaţional le-a desemnat Sportivele Săptămânii.

 

Mădălina Bereş are 25 de ani. S-a născut în comuna Mogoşeşti - Siret, din judeţul Iaşi. Principalele sale performanţe s-au înregistrat în probele de doi rame fără cârmaci şi 8+1. La doi rame, la Europene, a câştigat bronzul în 2016, la Brandenburg, în Gemania, apoi, în 2017, la Račice, în Cehia, a cucerit medalia de aur, ambele performanţe obţinute împreună cu Laura Oprea. In 2015, la Europenele de la Poznan, a făcut parte din echipajul de 8+1 al României care a câştigat medaliile de bronz, la fel ca şi la Olimpiada de la Rio, din 2016. În 2017, cu acelaşi echipaj, a cucerit medalii de aur la Europenele din Cehia, de la Račice, şi la Mondialele de la Sarasota, din statul american Florida.

 

Denisa Tîlvescu s-a născut în data de 13 august 1996, la Târgu Jiu. S-a remarcat până acum doar la 8+1, probă în care a luat bronzul continental la Poznan şi aurul la Račice, precum şi titlul mondial la Sarasota. 


www.rri.ro
Publicat: 2018-08-07 11:00:00
Vizualizari: 429
TiparesteTipareste