Genova: Nu există până acum informaţii privind români afectaţi de accident

genova: nu există până acum informaţii privind români afectaţi de accident MAE: Autorităţile italiene nu au notificat, până în prezent, cu privire la cetăţeni români afectaţi de accidentul de la Genova.

Ministerul Afacerilor Externe au informat marţi după-amiază că autorităţile italiene nu au notificat, până la acest moment, oficiul consular al României de la Torino cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate de prăbuşirea unui pod pe o autostradă în apropierea oraşului Genova din nord-vestul Italiei.

 

Consulatul General al României la Torino urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de prăbuşirea unui pod rutier în oraşul Genova. Oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate. Până în acest moment, autorităţile italiene nu au notificat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul consulatului nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident", a comunicat MAE.

 

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular: +39 011 249 57 75;+ 39 011 249 52 64; + 39 011 249 50 64; + 39 011 235 90 35, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români şi Străinătate (CCSCRS) sau la numărul de urgenţă al oficiului consular + 39 338 756 8134.

 

Prăbuşirea unui pod pe autostradă în apropierea oraşului Genova din nord-vestul Italiei pare să fie o "tragedie uriaşă", a declarat ministrul Infrastructurii şi Transportului, Danilo Toninelli, în contextul în care autorităţile se tem că zeci de persoane şi-ar fi pierdut viaţa.


www.rri.ro
Publicat: 2018-08-14 15:24:00
Vizualizari: 444
TiparesteTipareste