Noi informaţii privind prăbuşirea unei porţiuni din viaductul de la Genova

noi informaţii privind prăbuşirea unei porţiuni din viaductul de la genova Ministerul Afacerilor Externe a actualizat informaţiile privind prăbuşirea unei porţiuni din viaductul de la Genova.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat miercuri seară că primul dintre cetăţenii români declaraţi ca fiind decedaţi de către autorităţile italiene, pe 14 august, în urma prăbuşirii unei porţiuni din viaductul de pe autostrada A10, este în viaţă, dar este internat în comă profundă de gradul IV la o unitate medicală din Genova.

 

Având în vedere dificultăţile majore întâmpinate de autorităţile italiene la identificarea cu exactitate a fiecărei victime implicate în tragicul incident şi ca urmare a extinderii demersurilor de verificare a corectitudinii datelor, inclusiv cu sprijinul familiilor cetăţenilor afectaţi, s-a constatat faptul că primul dintre cetăţenii români declarat ca decedat de către autorităţile italiene, la data de 14 august 2018, este în viaţă şi este internat în comă profundă de gradul IV la o unitate medicală din Genova.Conform MAE, eroarea a fost sesizată în cursul zilei de miercuri, odată cu sosirea familiei care a constatat că trupul neînsufleţit prezentat de autorităţile italiene pentru identificare nu era cel al cetăţeanului român în cauză.Autorităţile italiene vor efectua procedurile necesare pentru îndreptarea erorii şi a deciziei prin care a fost constatat şi declarat decesul cetăţeanului român. În acest scop, reprezentanţii echipei consulare mobile au efectuat mai multe demersuri pe lângă autorităţile locale. Echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului general al României la Torino acordă asistenţă familiilor celor doi cetăţeni români. Reprezentanţii oficiului consular aflaţi la faţa locului îşi continuă activitatea de asistenţă şi menţin în permanenţă legătura atât cu autorităţile locale, cât şi cu unităţile medicale la care au fost transportate victimele, a informat MAE.Potrivit sursei menţionate, operaţiunile de scoatere a tuturor persoanelor de sub dărâmături nu s-au finalizat. Dată fiind complexitatea şi gravitatea situaţiei, există totodată dificultăţi majore în ceea ce priveşte identificarea exactă a tuturor victimelor şi stabilirii identităţii persoanelor afectate.Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular: +39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 249 50 64; +39 011 235 90 53, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 338 756 8134. 

 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa ca urmare a prăbuşirii viaductului de lângă Genova.

 

Şeful Executivului român a transmis marţi o scrisoare de condoleanţe premierului Italiei, Giuseppe Conte, în care exprimă solidaritatea Guvernului şi poporului român faţă de Guvernul şi poporul italian, greu încercate de această tragedie. Prim-ministrul Dăncilă este în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe în vederea acordării întregului sprijin necesar familiilor românilor care au avut de suferit  în acest teribil accident.

 

Anterior, preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj în care s-a declarant este profund îndurerat de tragicul eveniment care s-a produs marţi, în apropiere de Genova, în urma căruia s-au înregistrat zeci de victime. Iohannis a transmis condoleanţe omologului italian, Sergio Mattarella, şi autorităţilor italiene. Preşedintele şi întregul popor român sunt solidari cu Italia şi poporul italian în aceste momente grele, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.


www.rri.ro
Publicat: 2018-08-15 20:03:00
Vizualizari: 451
TiparesteTipareste