Republica Coreea – Prognoză pentru fenomene meteo extreme: taifunul Soulik

republica coreea – prognoză pentru fenomene meteo extreme: taifunul soulik MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Coreea că Administrația Meteorologică locală a estimat că Taifunul Soulik va trece peste Peninsula Coreeană în perioada 23 - 25 august

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Coreea că Administrația Meteorologică locală a estimat că Taifunul Soulik va trece peste Peninsula Coreeană în perioada 23 - 25 august 2018. și va provoca daune serioase din cauza ploilor abundente și a vânturilor puternice. Se consideră că taifunul se va deplasa pe o traiectorie de la sud (Insula Jeju) spre nord-est (Mokpo), urmând ca în faza finală să se îndrepte spre sud-est, putând fi urmărit în portalul de specialitate la adresa web:  https://web.kma.go.kr/eng/weather/typoon/typhoon_5days.jsp.


Astfel de evenimente meteo extreme au loc, de regulă, în perioada iunie - noiembrie a fiecărui an. Este necesară monitorizarea evoluției fenomenelor generate de taifun și aplicarea instrucțiunilor autorităților locale. Detalii se pot obține accesând pagina dedicată de Internet http://web.kma.go.kr/eng/index.jsp.


În Republica Coreea, prin apelarea numărului de telefon "131" se pot obține, în limba engleză, prognoze meteo exacte. Pentru cele mai recente prognoze, recomandăm urmărirea reportajelor mass-media locale și a site-ului Serviciului Meteorologic local: http://web.kma.go.kr/eng/weather/asiandust/intro.jsp.


Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Seoul: +8227974924, +8227903718 şi +8227976438, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.


De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Coreea: +821089394924.


MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://seoul.mae.rowww.mae.rohttps://web.kma.go.kr/eng/ și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații utile si sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".www.rri.ro
Publicat: 2018-08-24 12:57:00
Vizualizari: 238
TiparesteTipareste