Schemele de calitate

schemele de calitate Finanțarea proiectelor pentru Submăsura 3.1 "Sprijin pentru participarea pentru prima dată la scheme de calitate" a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 se acordă fermierilor şi grupurilor de fermieri legal constituite...

Finanțarea proiectelor pentru Submăsura 3.1 "Sprijin pentru participarea pentru prima dată la scheme de calitate" a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 se acordă fermierilor şi grupurilor de fermieri legal constituite care participă pentru prima dată la o schemă de calitate a Uniunii Europene - Denumire de Origine Protejată (DOP), Indicaţie Geografică Protejată (IGP), Specialitate Tradiţională Garantată (STG), Menţiunea de calitate facultativă "produs montan" și Produse ecologice.


Sunt finanțate și proiectele prin care se asigură participarea pentru prima dată la schemele de calitate pentru băuturi alcoolice - Denumire de origine controlată (DOC), pentru vinuri de calitate, Indicatie Geografică (IG), pentru vinuri de calitate și Băuturi spirtoase cu Indicaţie Geografică.


Aurel Simion, vicepreședintele Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România, ne-a spus: "Orice sprijin financiar pentru producătorul român este bine-venit. E vorba de vreo 6 108 739 de euro. Se alocă 3 000 de euro/producător/an, pe o perioadă de cinci ani, aceasta însemnând vreo 15 000 de euro pe producător, timp de cinci ani. Nu contează dacă e mult sau puțin, important este că se demarează acest ajutor prin Submăsura 3.1. Era necesar, din punctul nostru de vedere. Noi, în calitate de producători, avem nevoie, în primul rând, de protecție și, în al doilea rând, de promovare."


Fondurile totale disponibile pentru sesiunea din acest an prin submăsura 3.1 sunt în valoare de 6 108 739 de euro, iar primirea cererilor de finanțare se face până la 31 decembrie 2018, ora 16:00.


Sprijinul public se acordă sub forma unui stimulent anual, pe o perioadă de maximum cinci ani consecutivi de la aderarea pentru prima dată la o schemă de calitate și este în valoare de maximum 3 000 de euro pentru o exploataţie. Pentru această submăsură, pragul minim este de 10 puncte şi reprezintă pragul sub care niciun proiect nu poate beneficia de finanţare nerambursabilă.



www.rri.ro
Publicat: 2018-08-28 10:04:00
Vizualizari: 630
TiparesteTipareste