Planul Juncker în telefonia mobilă

planul juncker în telefonia mobilă În timpul preşedinţiei lui Jean-Caude Juncker la Comisia Europeană s-a născut Planul de investiţii pentru Europa spre a repune Uniunea pe linia ieşirii din criză.

În timpul preşedinţiei lui Jean-Caude Juncker la Comisia Europeană s-a născut Planul de investiţii pentru Europa spre a repune Uniunea pe linia ieşirii din criză. El a fost denumit şi Planul Juncker şi a fost conceput pe baza unei strategii formată din trei piloni. Primul este Fondul European pentru Investiţii Strategice care furnizează o garanţie din partea Uniunii Europene în vederea mobilizării investiţiilor private. În cadrul acestui pilon, Comisia lucrează împreună cu partenerul său strategic Banca Europeană de Investiţii. Al doilea pilon este Hubul Consultativ al Investiţiilor Europene şi Portalul Proiectului Investiţiilor Europene care furnizează asistenţă tehnică şi o mai mare vizibilitate a oportunităţilor de investiţii prin care proiectele propuse să devină o realitate. Şi aici, partenerul strategic este Banca Europeană de Investiţii. Al treilea pilon este îmbunătăţirea mediului de afaceri prin înlăturarea barierelor regulatoare din calea investiţiilor, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul Uniunii Europene.


Ca parte a Planului Juncker, Banca Europeană de Investiţii a semnat în urmă cu două zile un împrumut pentru dezvoltarea noii generaţii de telefonie mobilă. Daniel Rosario, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a anunţat semnarea acordului de împrumut: "Banca Europeană de Investiţii a semnat un împrumut de 500 de milioane de euro în cadrul Planului de investiţii pentru Europa cu compania finlandeză Nokia deţinută de Telekom. Nokia va folosi împrumutul pentru a-şi accelera cercetarea şi dezvoltarea tehnologiilor 5G, standardul de comunicare al următoarei generaţii de telefonie mobilă care va face posibilă o comunicare mai rapidă, conectivitate masivă, baterii cu durata de viaţă de un deceniu şi reţele stabile care răspund foarte repede cererilor clienţilor."


Semnarea împrumutului cu concernul Nokia urmează celui semnat în luna ianuarie 2018 cu grupul suedez de telefonie mobilă Ericsson în valoare de 250 de milioane de euro. Reţelele de telefonie mobilă 5G preconizează o viteză de transfer a datelor de 50 până la 100 de ori mai mare faţă de actualele reţele 4G care par a-şi fi epuizat posibilităţile de dezvoltare. Prin noua generaţie de telefonie mobilă se aşteaptă revitalizarea unor sectoare industriale, unul dintre cele cu mare potenţial fiind automobilele fără şofer. "Este foarte important să avem companii europene care să intre în competiţie", a declarat vicepreşedintele Băncii Europene pentru Investiţii Alexander Stubb ediţiei online a cotidianului Helsingin Sanomat. În sectorul tehnologiei 5G, Uniunea Europeană este în urma Statelor Unite şi Chinei.



www.rri.ro
Publicat: 2018-08-29 11:23:00
Vizualizari: 667
TiparesteTipareste