Jurnal românesc - 13.09.2018

jurnal românesc - 13.09.2018 În anul Centenarului, Repatriot cheamă oamenii de afaceri din ţară şi din diaspora la "RePatriot Summit - Noi facem România mai bună!", pentru a porni noi parteneriate strategice și de afaceri pentru următorii 100 de ani.

Campania Națională "Informare acasă! Siguranță în lume!" a ajuns, miercuri, în județele Covasna şi Harghita. Secretarul de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Lilla Debelka, a prezentat campania în cadrul unor evenimente desfășurate la Sfântu Gheorghe şi la Miercurea Ciuc. Lilla Debelka le-a pus în vedere primarilor și reprezentanților primăriilor din cele două județe riscurile la care se expun cetățenii români în momentul în care iau decizia de a lucra în străinătate fără a avea un contract de muncă legal, fără a cunoaște limba statului de rezidență sau fără a ști care le sunt drepturile, libertățile, dar și responsabilitățile în calitate de cetățeni europeni. De asemenea, participanții la reuniune au urmărit prezentări video pe tema riscurilor și pericolelor muncii la negru peste hotare. Au fost prezenți primarii și reprezentanții primăriilor din cele două județe.


În anul Centenarului, Repatriot cheamă oamenii de afaceri din ţară şi din diaspora la "RePatriot Summit - Noi facem România mai bună!", pentru a porni noi parteneriate strategice și de afaceri pentru următorii 100 de ani. În perioada 4-7 octombrie 2018, aceştia vor explora astfel subiecte legate de oportunitățile de afaceri pe care România le oferă și cum arată contextul pentru demararea acestora, dar și cum se pot consolida punțile de colaborare și promovare reciprocă. Anul acesta, în premieră, Repatriot va recunoaște 100 de români de pretutindeni cu rezultate remarcabile și care sunt apreciați pentru meritele lor și pentru puterea lor inspirațională. Repatriot invită românii să nominalizeze persoane care consideră că merită să fie aplaudate, în cadrul unei Gale de premiere și pe care să le includă în Topul 100 Români de Pretutindeni, trimițând un email la summit@repatriot.ro.  


Statul român a mai reparat o grădiniță în Republica Moldova vecină, în satul Sipoteni. Pentru această instituție preșcolară, Guvernul României a oferit 9,3 milioane de lei. La grădiniță a fost reparat acoperișul, au fost montate uși și ferestre noi. Și în interiorul instituției preșcolare, care are 3 blocuri și două niveluri, au fost montate sisteme de încălzire, apă și canalizare. Grădinița a fost dotată și cu mobilier nou. În total, cu suportul României, până acum au fost renovate aproape 850 de grădinițe din Republica Moldova.


La sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei recepţii care a avut loc la reşedinţa ambasadorului Marii Britanii în România, Liceul Teoretic "George Călinescu" Constanţa a primit distincţia Premium Member în cadrul programului de parteneriat cu British Council Bucureşti pentru numărul mare de candidaţi care susţin examenele Cambridge. Trofeul recunoaşte meritele centrelor cu experienţă în organizarea examenelor şi, de asemenea, atestă calitatea acestora. Certificatele Cambridge au recunoaştere internaţională, valabilitate nelimitată şi echivalează proba de competenţe lingvistice din cadrul examenului de bacalaureat. De asemenea, acestea sunt o condiţie esenţială pentru efectuarea studiilor în străinătate sau la unele facultăţi cu predare în limba engleză din România, precum şi pentru obţinerea unui loc de muncă mai bun sau a unei burse de studii în străinătate. 


www.rri.ro
Publicat: 2018-09-13 11:17:00
Vizualizari: 454
TiparesteTipareste