Republica Elenă – Fenomenul de vreme nefavorabilă „Xenofon” și uraganul „Medican”

republica elenă – fenomenul de vreme nefavorabilă „xenofon” și uraganul „medican” MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, în conformitate cu datele puse la dispoziție de Serviciul de Meteorologie grec, este în plină desfășurare fenomenul de vreme nefavorabilă "Xenofon"

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, în conformitate cu datele puse la dispoziție de Serviciul de Meteorologie grec, este în plină desfășurare fenomenul de vreme nefavorabilă, numit "Xenofon". Sunt prognozate rafale de vânt foarte puternice, care vor ajunge până la 9-10 Beaufort (viteză de aproximativ 95km/h cu valuri peste 10-12m) și care creează probleme în transportul maritim. 


Pentru data de 27 septembrie 2018, autoritățile portuare au interzis plecarea vapoarelor din porturile Pireu, Rafina și Lavrio. De asemenea, nu se efectuează niciun transport maritim spre golful Argosaronic, iar liniile maritime Rio-Antirrio, Glyfa Fthiotida-Agiokampos, Ag. Marina - Nea Styra, Arkitsa - Edipsos, Kavala - Prinos, Alexandroupolis -Samothrace, Corfu - Lefkimmi sunt închise. Totodată, nu se efectuează nicio cursă maritimă pe ruta Zakynthos - Killini și Kefalonia- Killini. Linia maritimă Keramoti - Limenas din Thassos este deschisă. În următoarele zile urmează să ajungă și uraganul Medican, cu vânturi puternice până la 12 Beaufort (viteză de peste 118km/h și valuri de peste 16m), care se așteaptă să lovească coastele din sudul Mării Ionice.


Detalii despre evoluția vremii se pot obține accesând portalurile http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/GR-Grecia.html și http://www.hnms.gr/emy/en/index_html.


Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879, +302106728875 și cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.


De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.


Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rowww.mae.ro 


www.rri.ro
Publicat: 2018-09-27 13:52:00
Vizualizari: 724
TiparesteTipareste