Sportivul săptămânii - Judoka Adrian Şulcă

sportivul săptămânii - judoka adrian Şulcă În aceste zile, în Argentina, la Buenos Aires, au loc Jocurile Olimpice de tineret.

În aceste zile, în Argentina, la Buenos Aires, au loc Jocurile Olimpice de tineret. Echipa României este compusă din 34 de sportivi, 21 de fete şi 13 băieţi, înscrişi la 14 discipline sportive. Au fost obţinute deja 8 medalii, dintre care două de aur, trei de argint şi două de bronz. Aurul a fost câştigat de Adrian Şulcă, la judo, categoria 81 de kg, şi de halterofila Sabina Baltag, la 53 de kg. 


Argintul a fost obţinut de înotătorul Daniel Martin, la 100 şi 200 m spate, şi la canotaj, în proba de doi rame fără cârmaci, de Florin Nicolae Arteni-Fîntînariu şi Alexandru Laurenţiu Danciu. Medaliile de bronz au fost adjudecate de halterofila Mihaela Valentina Cambei, la 48 de kg, de echipajul feminin de doi rame fără câmaci, compus din canotoarele Tabita Maftei şi Alina Maria Baleţchi, şi de Andreea Dragoman, la tenis de masă.


Primul succes a fost cel de la judo, al lui Adrian Şulcă. Pentru faptul că a deschis drumul către medalii pentru întreaga delegaţie română şi pentru modul clar în care s-a impus în majoritatea disputelor de la Buenos Aires, Radio România Internaţional l-a desemnat pe Adrian Şulcă Sportivul Săptamânii.


În Argentina, el a concurat la categoria 81 de kilograme după ce, anul acesta, la Europenele pentru cadeți din Bosnia câştigase "bronzul" la o categorie inferioară, şi anume 73 de kg. În optimile de finală, Şulcă s-a impus în faţa neozeelandezului Rihari Iki. În sferturi a câştigat în faţa australianului Rhys Allan, iar în semifinale a dispus de slovacul Alex Barto. L-a avut ca adversar în finală pe cehul Mertin Bezdek, pe care l-a învins prin ippon.


Să mai notăm că Adrian Şulcă s-a născut în data de 8 februarie 2001 la Calafat (sud). Este legitimat la clubul "U" - CSM Cluj.www.rri.ro
Publicat: 2018-10-16 10:04:00
Vizualizari: 505
TiparesteTipareste