Băile Herculane

băile herculane Astăzi vă invităm să ne însoţiţi la Băile Herculane, o staţiune situată pe Valea Cernei, la mică distanţă de oraşul dunărean Orşova.

Astăzi vă invităm să ne însoţiţi la Băile Herculane, o staţiune situată pe Valea Cernei, la mică distanţă de oraşul dunărean Orşova. Este un loc în care proprietăţile terapeutice ale apelor minerale sunt valorificate de două mii de ani, încă din perioada romană.


Dar un popas la Băile Herculane poate să însemne şi o călătorie prin oraşul liniştit, chiar romantic. Una dintre atracţii este centrul istoric. Există mai multe pavilioane ridicate în prima jumătate a secolului al 19-lea, grupate în jurul statuii lui Hercule. La mică distanţă, se află alte clădiri de patrimoniu, precum Cazinoul, Băile Imperiale austriece şi vila în care locuia  împărăteasa Austro-Ungariei, Elisabeta sau Sissi, care făcuse o pasiune pentru Băile Herculane şi pentru drumeţiile în împrejurimi. Unul dintre vârfurile muntoase din apropierea staţiunii, care oferă o privelişte impresionantă asupra Văii Cernei, a  şi primit numele împărătesei.


Staţiunea poate fi şi tabără pentru călătorii în diverse părţi pe o rază de 100-200 de km împrejur. Spre exemplu, un obiectiv îl poate reprezenta satul de la Ineleţ, un sat izolat la care nu se poate ajunge decât pe scări de lemn şi care, datorită accesului mai dificil, este păstrat ca acum o sută de ani.


După drumeţii, puteţi să vă întoarceţi la o baie termală. Sau la răsfăţurile cele mai noi ale centrelor SPA. Laura Pătru, PR al unuia dintre complexele balneo-hoteliere de aici, ne spune de ce noutăţi putem beneficia: "Primul ritual se numeşte "Hercule is me", este un ritual SPA pentru revitalizare, o baie termală minerală de 20 de minute, "aşează-te - răcoreşte-te şi respiră 25 de minute şi un masaj energetic 75 de minute. Se spune că Hercule a poposit pe malul Cernei în căutarea Lânii de Aur şi fiind obosit şi rănit din luptele duse a fost îndemnat de o localnică să se îmbăieze în apele din Băile Herculane şi aşa şi-a recăpătat vitalitatea legendară. Iar apele din Herculane continuă şi astăzi să trateze turiştii care ne vizitează, calitatea apei fiind incontestabilă şi ajutându-ne în acelaşi timp şi de aerul cu proprietăţi speciale, care este uşor comparabil cu cel din Alpii Elveţieni. Ritualul începe cu o baie în bazinul de apă termală minerală, sunteţi încurajaţi să vă mişcaţi uşor, în apa caldă, toate articulaţiile şi toţi muşchii se relaxează profund, o căldură plăcută vă pătrunde în fiecar fibră, iar inima o ia la goană. Apa din izvorul nostru are o mare concentraţie de sulf şi poate face adevărate minuni pentru sănătate, în reumatism, dureri de spate sau nevralgii, pentru o piele frumoasă şi sănătoasă, previne ridurile, ajutând la diverse afecţiuni ale pielii."


Acestea sunt numai unele dintre motivele pentru care merită să încercaţi băile cu sulf, după care vă puteţi lăsa pe mâna unora dintre experţii în masaj. Iar dacă bărbaţii sunt invitaţi să se bucure de ritualuri de tip Hercule, există tentaţii şi pentru doamne, după cum ne-a mai spus Laura Pârvu: "Pentru latura feminină a circuitului SPA, avem "Ierburile Afroditei", ritual SPA pentru deschiderea către iubire şi bucurie, circuit SPA ce include saună cu ierburile Afroditei, 45 de minute,  masaj cu miere, 75 de minute. Afrodita, zeiţa seducţiei, ne-a lăsat la Herculane reţetele ei şi le puteţi găsi şi astăzi. Am creat o saună cu ierburile Afroditei, cu o temperatură de 70 de grade Celsius, iar aromele vă vor îmbăta."


Busuiocul, salvia, rozmarinul, cimbrul, mentă, lavanda, măghiranul îşi combină aromele şi cresc pofta de viaţă, ne-a mai spus interlocutoarea noastră invitându-ne să ne lăsăm vrăjiţi de staţiunea Băile Herculane şi de tot ce ne poate ea oferi. www.rri.ro
Publicat: 2018-11-07 10:36:00
Vizualizari: 144
TiparesteTipareste