Info Business

info business	Agenţiile de turism au pregătit, pentru vizitatorii Târgului de Turism al României, care se desfăşoară între 15 şi 18 noiembrie 2018, la Centrul Expoziţional Romexpo din Bucureşti, mii de pachete de vacanţă.

Agenţiile de turism au pregătit, pentru vizitatorii Târgului de Turism al României, care se desfăşoară între 15 şi 18 noiembrie 2018, la Centrul Expoziţional Romexpo din Bucureşti, mii de pachete de vacanţă. Reducerile ajung la la 50%, pentru pachete diverse, de la turismul cultural, rural sau de business, la cel de tratament, la destinaţii exotice, croaziere sau turism de aventură. Timp de patru zile, peste 210 companii din 16 ţări îşi expun ofertele. Sunt reprezentate zone şi obiective turistice din Albania, Bulgaria, Chile, Cuba, Cehia, România, Germania, Grecia, Ungaria, India, Israel, Italia, Luxemburg, Republica Moldova, Palestina şi Serbia. Târgul de Turism al României este organizat de Romexpo, bianual, primăvara şi toamna, împreună cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, în parteneriat strategic cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România şi cu sprijinul Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România, al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc şi al Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural ANTREC.


La Timişoara s-a deschis, miercuri, prima fabrică din România a concernului american TE Connectivity, cu o investiţie de 6 milioane de euro. Unitatea produce senzori utilizaţi în industria aeronautică mondială, cât şi pentru zona auto, medicală şi de electrocasnice. Toată producţia este destinată exportului, însă senzorii fabricaţi aici pot ajunge în produse finite livrate şi pe piaţa românească, de exemplu în electrocasnice. În viitorul apropiat, fabrica se va extinde cu alte două linii de producţie, cea mai pretenţioasă fiind cea care va ajunge la Timişoara din Franţa şi care va fi destinată industriei aeronautice. În prezent, fabrica are 70 de angajaţi cu studii medii şi studii superioare, oameni care au deja experienţă în industria electronicii, iar în următorii ani se va atinge un prag de câteva sute de angajaţi, notează Agerpres.


În România, pesta porcină africană evoluează în prezent în 287 de localităţi din 18 judeţe. Sunt înregistrate 1.092 de focare, dintre care 16 în exploataţii comerciale. În total, au fost eliminaţi 360.800 de porci afectaţi de boală. Prezenţei virusului pestei porcine africane a fost semnalată pentru prima oară în România pe 31 iulie 2017, în judeţul Satu-Mare. Pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice şi sălbatice, cu evoluţie rapidă şi mortalitate de până la 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Pentru această boală nu există vaccin şi nici tratament. Singurele metode de prevenţie eficiente sunt menţinerea unui nivel înalt de biosecuritate la ferme şi gestionarea rapidă şi eficientă a posibilelor focare de boală. Potrivit autorităţilor veterinare, pesta porcină africană nu se transmite la oameni, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire, însă există un impact la nivel social şi din punct de vedere economic.



www.rri.ro
Publicat: 2018-11-15 15:15:00
Vizualizari: 890
TiparesteTipareste