Plajele de pe litoralul românesc, extinse cu ajutorul fondurilor europene

plajele de pe litoralul românesc, extinse cu ajutorul fondurilor europene Cu ani în urmă, plajele de pe litoralul românesc au început să piardă lupta cu valurile. An de an, marea a înghiţit suprafeţe mari de nisip, îngustând astfel, plajele şi afectând turismul.

Cu ani în urmă, plajele de pe litoralul românesc au început să piardă lupta cu valurile. An de an, marea a înghiţit suprafeţe mari de nisip, îngustând astfel, plajele şi afectând turismul. Nici falezele nu au fost ferite de perseverenţa valurilor şi de furtunile din timpul iernii. Cu cinci ani în urmă, autorităţile au început lupta pentru stoparea eroziunii costiere, cu ajutorul fondurilor europene. Plajele din Mamaia şi Constanţa au fost primele care au beneficiat de lucrări de extindere.

Apoi, au urmat alte sectoare iar proiectul este încă în desfăşurare, până când între litoralul românesc va recâştiga lupta cu eroziunea costieră.


În acest moment ne aflăm în doua etapă a proiectului, care vizează peste 30 de kilometri de plajă, din staţiunile Mamaia şi 2 Mai, care vor fi refăcuţi cu fonduri europene, în următorii 5 ani.


11 loturi de plajă vor fi lărgite, vor fi construite diguri care vor stopa eroziunea şi se va consolida faleza de la 2 Mai.


Contractele pentru această etapă sunt în curs de semnare, spune directorul executiv al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Hristu Uzun:  www.rri.ro
Publicat: 2018-12-04 10:16:00
Vizualizari: 313
TiparesteTipareste