Jurnal românesc - 10.12.2018

jurnal românesc - 10.12.2018 Noul "Mers al trenurilor", valabil până la jumătatea lunii decembrie 2019, a intrat în vigoare. "Trenurile Zăpezii" vor circula spre şi dinspre cele mai căutate staţiuni montane pentru schi.

Ministerele pentru Românii de Pretutindeni şi al Afacerilor Externe anunţă că monitorizează evoluția modificărilor introduse în legislația rutieră din Italia prin Decretul-lege nr.113/2018, referitor la maşinile înmatriculate în altă ţară ale cetăţenilor străini rezidenţi în peninsulă. Ministerul de Externe transmite că Ambasada României la Roma a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile italiene de resort pentru a obține clarificări cu privire la sfera de aplicare a prevederilor legislative. Misiunea diplomatică de la Roma și oficiile consulare române de pe teritoriul Italiei acționează pentru a preîntâmpina posibile discriminări ale cetățenilor români și vor acorda asistență consulară în cazul în care se vor constata măsuri abuzive din partea autorităților locale. 


Totodată, MAE anunţă că evaluează măsurile luate de autoritățile italiene pentru a se asigura că acestea sunt în deplină conformitate cu legislația europeană și cu jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene, şi avertizează că ia în considerare inclusiv sesizarea Comisiei Europene în cazul în care vor fi descoperite incompatibilități. În eventualitatea în care românii sunt afectați de un caz de încălcare a legislației Uniunii Europene de către autoritățile unui alt stat membru, pot apela la asistența oferită de către serviciul SOLVIT: prin completarea formularului on line disponibil la adresa ec.europa.eu/solvit/index_ro.htm, prin adresa de e-mail solvit@mae.ro şi la numerele de telefon 0374 30 02 70 (apelabil din străinătate) sau 0800 67 25 07 (apelabil din România).


Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale va organiza, începând din ianuarie 2019, o bursă a locurilor de muncă pentru cetăţenii români din diaspora, a anunţat noul ministru, Marius Budăi, scrie Agerpres. Acesta a anunțat că reprezentanţii instituţiei, ai Ministerului pentru Românii de Pretutindeni şi cei ai Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă vor fi prezenţi în ţările Uniunii Europene pentru a prezenta ofertele de locuri de muncă din România. Concomitent, va fi creată o platformă on-line cu oferte clare de locuri de muncă venite din partea patronatelor din România. "Speranţa mea este să găsim persoane care să acceadă din străinătate la locuri de muncă din România şi să se întoarcă acasă la copiii şi la familiile lor", a declarat Marius Budăi. Oficialul român a precizat că partenerii bursei pentru românii din străinătate vor fi patronatele din domeniul construcţiilor.


Noul "Mers al trenurilor", valabil până la jumătatea lunii decembrie 2019, a intrat în vigoare. "Trenurile Zăpezii" vor circula spre şi dinspre cele mai căutate staţiuni montane pentru schi - precum cele de pe Valea Prahovei şi de la Vatra Dornei. În perioada 8 ianuarie - 28 februarie, biletele valabile la "Trenurile zăpezii" vor fi reduse cu 25% de luni până joi, anunţă Căile Ferate Române. De asemenea, de luni până duminică, biletele pentru călătoriile de pe Valea Prahovei (pe ruta Sinaia-Braşov şi retur) au reduceri între 31 şi 56%. Mai multe detalii despre reduceri de tarife şi despre suplimentarea garniturilor sau introducerea unora noi, pot fi găsite pe pagina de Internet a CFR Călători. În traficul internaţional se introduce în circulaţie trenul "Transilvania", care va asigura zilnic legătura între Cluj-Napoca, Budapesta şi Viena, iar trenul "Dacia", Bucureşti - Viena, revine pe ruta veche prin Sighişoara şi conectează astfel Sibiul de Budapesta, prin două perechi de trenuri directe.



www.rri.ro
Publicat: 2018-12-10 11:10:00
Vizualizari: 790
TiparesteTipareste