UPDATE: Atac armat la Strasbourg

update: atac armat la strasbourg Patru persoane au fost ucise și alte 12 sunt rănite în urma atacului armat din centrul orașului Strasbourg. MAE informează că nu sunt confirmate victime de cetățenie română.

UPDATE: Ministerul român al Afacerilor Extene a transmis un comunicat prin care informează că nu sunt confirmate victime de cetăţenie română în urma atentatului de la Strasbourg şi nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară la nivelul oficiului consular.

 

UPDATE: Patru persoane au fost ucise și alte 12 sunt rănite dintre care 7 sunt în stare gravă, conform agețiilor de presă internaționale. Atacatorul, în vârstă de 29 de ani, a fost identificat drept un suspect de furt, iar poliția franceză a percheziționat domicilul acestuia, în dimineața zilei de marți. 

-----

 

"Consulatul General al României la Strasbourg are în atenţie incidentul petrecut marţi seara în Piaţa Kleber şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate", precizează MAE, conform Agerpres.

 

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon ale Consulatului General al României la Strasbourg +33 369.321.938, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +33 6.27.05.00.22.

--------

Un schimb de focuri a avut loc, marţi seară, în centrul orașului Strasbourg din Franța, unde este organizat Târgul de Crăciun, anuță Agerpres, citând AFP. Bilanțul provizoriu este de 2 morți și 11 răniți, iar atacatorul a fost identificat de poliția franceză și are antecedente infracţionale de drept comun.

 

Publicația Le Figaro a anunțat că „planul alb” a fost declanșat în toate spitalele din Strasbourg, ceea ce înseamnă că toți doctorii disponibili trebuie să se prezinte imediat la serviciu.

 

Totodată, sediul Parlamentului European din Strasbourg a fost închis în urma atacului. Autoritățile locale au cerut eurodeputaţilor să rămână în interiorul instituției.

 


www.rri.ro
Publicat: 2018-12-11 23:22:00
Vizualizari: 949
TiparesteTipareste