Români în lume - 07.01.2019

români în lume - 07.01.2019 O placă comemorativă în memoria domnitorului Alexandru Ioan Cuza va fi amplasată la vila din oraşul italian Florenţa în care a trăit primul domnitor al Principatelor Unite și al statului național Români, scrie Gazeta Românească.

O placă comemorativă în memoria domnitorului Alexandru Ioan Cuza va fi amplasată la vila din oraşul italian Florenţa în care a trăit primul domnitor al Principatelor Unite și al statului național Români, scrie Gazeta Românească, publicaţia românilor din Italia. Şeful departamentului de urbanistică din cadrul primăriei capitalei Toscane, Andrea Vannucci, a anunțat că placa comemorativă va fi din bronz, pe un suport din piatră şi va fi amplasată între străzile Machiavelli și piața Porta Romana, în apropierea locului unde a trăit domnitorul în ultimi ani de viață. "Cu mare plăcere am primit propunerea proiectului de a realiza o placă comemorativă dedicată lui Alexandru Ioan Cuza, părintele României moderne", a declarat Vannucci. "Atât pentru noi, cât și pentru comunitatea românească din Florența, acest proiect are o semnificație deosebită", a adăugat aceasta. Placa comemorativă a fost donată de asociația Alter.Nativa sub patronajul Ambasadei României în Italia, a Consulatului General al României la Bologna şi a fost construită și cu contribuția comunității ortodoxe toscane, precizează Gazeta Românească. Pe placa va fi înscris, în limba italiană: "În această vilă şi-a trăit ultimii ani, din 1870, principele Alexandru Ioan Cuza arhitectul unirii Moldovei și Valahiei, tatăl României moderne și mare prieten al cauzei naționale italiene". Dezvelirea va avea loc la data de 26 ianuarie 2019.


Compania aeriană low-cost Eurowings va începe din luna iunie zboruri directe din Timişoara spre şi dinspre Germania, informează aeroportul Timişoara. Începând cu 3 iunie 2019, compania va opera zboruri pe ruta Timişoara - Stuttgart şi retur. "Este o primă destinaţie oferită de Eurowings. Ne dorim ca în timp, compania să deschidă şi alte destinaţii cu zbor direct din Timişoara", a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu, citat de publicaţia online ziarulromânesc.de. Zborurile spre Stuttgart sunt programate de trei ori pe săptămână, în zilele de luni, miercuri şi vineri şi vor fi efectuate cu aeronave Airbus A319, care au disponibile peste 140 de locuri. Compania aeriană Eurowings este înfiinţată în noiembrie 1996 şi face parte din grupul Lufthansa. Din 2015 oferă zboruri low-cost pentru peste 130 de destinaţii, inclusiv zboruri intercontinentale.


Trupul fostului canotor român Tudor Simionov, ucis la Londra în noaptea de Revelion, va fi repatriat după ce foștii săi colegi de la echipa de canotaj a clubului Dinamo Bucureşti au strâns cele 4.000 de lire sterline necesare transportului, scrie publicaţia ziarulromânesc.net. Tudor Simionov a fost ucis, în noptea de Anul Nou, în timp ce asigura paza unei petreceri de lux din Park Lane. Presa britanică îl descrie ca pe un erou, după ce s-a luptat cu nouă adversari pentru a-şi apăra colegii. Conform Daily Mail, principalul suspect este Imran Mostafa Kamel, fiul lui Abu Hamza, un cleric egiptean condamnat în SUA la închisoare pe viaţă pentru terorism. Imran a fost condamnat în 2012 pentru jaf armat şi a primit 11 ani de închisoare, dar a fost eliberat în 2017. Tudor Simionov avea 33 de ani şi toți cei care l-au cunoscut îl descriu drept "un om minunat". A fost primul sportiv din România legitimat oficial la categoria Master la canotaj. În 2017, a obținut medalia de bronz la Campionatul European de Master de la Amsterdam. A urmat cursurile Facultății de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice și se mutase de doar trei luni în Londra împreună cu iubita sa pentru a-și continua studiile de master şi pentru a-şi întemeia o familie.


www.rri.ro
Publicat: 2019-01-07 11:38:00
Vizualizari: 1232
TiparesteTipareste