Regatul Țărilor de Jos - cod portocaliu de vânt puternic

regatul Țărilor de jos - cod portocaliu de vânt puternic Ministerial Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să călătorească sau să tranziteze Regatul Țărilor de Jos cu privire la emiterea de către Institutul olandez de Meteorologie a unei alerte de vânt puternic - cod portocaliu.

Ministerial Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să călătorească sau să tranziteze Regatul Țărilor de Jos cu privire la emiterea de către Institutul olandez de Meteorologie a unei alerte de vânt puternic - cod portocaliu, pentru ziua de 8 ianuarie 2019, până la orele 21.00.


În cursul dimineții și în prima jumătate a după-amiezii sunt posibile rafale puternice de vânt, cu viteze cuprinse între 80 şi 100 km/oră, în special în regiunile nord-vestice, de coastă, ale teritoriului regatului. Vântul va urma o traiectorie dinspre coastă spre centrul țării, în cursul după-amiezii dar va scădea în intensitate spre seară.


Ca urmare a vântului puternic Aeroportul Schiphol din Amsterdam avertizează cu privire la producerea unor perturbări ale traficului aerian. Mai multe zboruri sunt operate cu întârziere sau chiar anulate. De asemenea, pot exista blocaje în circulația aeriană în drumul spre Aeroport. Pentru informaţii actualizate, serviciul aeroportuar Schiphol recomandă călătorilor să verifice site-ul sau aplicaţia acestuia, sau să contacteze compania care asigură zborul.


Cetățenii români care pot fi afectaţi de situaţia meteorologică actuală pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: + 31 (0) 70 354 15 80, + 31 (0) 70 322 86 12 și +31 (0) 70 331 99 80, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Haga: +31651 596 107


Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet   www.mae.rowww.meteoalarm.euhttp://haga.mae.ro/ .www.rri.ro
Publicat: 2019-01-08 18:59:00
Vizualizari: 526
TiparesteTipareste