Sportivul săptămânii – Jucătoarea de tenis Monica Niculescu

sportivul săptămânii – jucătoarea de tenis monica niculescu Monica Niculescu a ajuns în semifinalele probei de dublu feminin a turneului de tenis de la Hobart.

 

Principalul eveniment sportiv al debutului de an este Openul Australiei la tenis, primul turneu de Mare Şlem al anului. Această competiţie majoră a fost precedată de o serie de turnee organizate în regiune, în oraşe precum Brisbane, Sydney sau Auckland. În competiţiile de simplu, sportivii români nu au trecut de faza sferturilor de finală la nici măcar unul dintre aceste turnee. La dublu, cel mai departe a ajuns Monica Niculescu. La Hobart, perechea formată din Monica şi chinezoaica Zhaoxuan Yang s-a oprit, vinerea trecută, în semifinale. Cum acesta a fost cel mai bun rezultat sportiv românesc al ultimelor zile, Radio România Internaţional a desemnat-o pe Monica Niculescu Sportivul Săptămânii.

            

La Hobart, unde premiile s-au ridicat la 250 de mii de dolari, cuplul format din Monica Niculescu şi Zhaoxuan Yang a fost al treilea pe lista favoritelor. În primul tur, a trecut de perechea chineză formată din Xinyu Jiang şi Shuai Yhang cu 6-4, 6-2. În sferturile de finală, a venit rândul cuplului format din Raluca Olaru şi Galina Voskoboeba, din Kazahstan, de care Niculescu şi Yang au trecut cu 6-1, 6-4. În semifinale însă, favopritele nr. 3 au dat piept cu perechea cap de serie numărul unu, formată din Hao-Ching Chan şi Latisha Chan din Taiwan, care s-a impus cu 6-3, 6-4. Niculescu şi Yang au primit un cec de 1.718 dolari şi 110 puncte WTA la dublu. Să mai notăm că, la Hobart, Monica Niculescu a fost campioană la dublu în 2012 şi 2014.

            

Să mai notăm că debutul său, anul acesta, la Openul Australiei, nu a fost tocmai bun. La simplu, ea a fost eliminată încă din primul tur de jucătoarea americană Amanda Anisimova, care s-a impus în două seturi, cu 7-6, 6-4.

            

Monica Niculescu s-a născut la Slatina, în data de 25 septembrie 1987. Trăieşte în Bucureşti de la vârsta de patru ani. A început tenisul la cinci ani şi este profesionistă din anul 2002. Cel mai sus în clasamentul mondial de simplu a urcat în februarie 2012, şi anume pe locul 28. La dublu a urcat până pe 11, în aprilie 2018. Acum se situează pe locul 99 la simplu şi pe 41 la dublu. 

 


www.rri.ro
Publicat: 2019-01-15 11:20:00
Vizualizari: 771
TiparesteTipareste