Info Business

info business Ministrul român al comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, Alexandru Petrescu, s-a întâlnit miercuri cu Roberto Viola, directorul general al DG Connect din cadrul Comisiei Europene.

Ministrul român al comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, Alexandru Petrescu, s-a întâlnit miercuri cu Roberto Viola, directorul general al DG Connect din cadrul Comisiei Europene. Agenda discuţiilor s-a axat pe importanţa construirii unei pieţe unice digitale la nivelul Uniunii Europene şi s-au explorat modalităţi punctuale în vederea îmbunătăţirii politicilor-cheie din domeniul digital. Ministrul român a declarat că România va aborda cu imparţialitate şi pragmatism agenda europeană în domeniul digital în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Uniunii Europene. DG Connect este departamentul Comisiei Europene responsabil pentru politica UE privind piaţa unică digitală, siguranţa pe internet, respectiv ştiinţa şi inovarea digitală. Direcţia elaborează şi pune în aplicare politicile Comisiei în materie de economie digitală, cercetare şi inovare, întreprinderi şi industrie, cultură, audiovizual şi mass-media.

            

Operatorii economici din Spaţiul Economic European pun la dispoziţia lucrătorilor români 1.568 de locuri de muncă prin intermediul reţelei Eures România, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă de la București. Potrivit datelor centralizate, cele mai multe posturi sunt disponibile în Spania, respectiv 1.007 locuri de muncă. Urmează Marea Britanie, cu 160, Germani, cu 146, și Olanda, cu 121 de locuri de muncă disponibile. În același context, să notăm că doi din cinci angajaţi români iau în calcul schimbarea locului de muncă în acest an, nemulţumiţi de situaţia lor profesională. Dintre aceștia, 10% se gândesc să îşi caute de lucru în afara ţării, relevă un sondaj realizat de una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, publicat miercuri.

            

Înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană au înregistrat un avans de numai  0,1% în 2018. Acesta a fost însă al cincilea an consecutiv de creştere. Lituania şi România au raportat cel mai semnificativ avans, conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile, publicate miercuri. Piaţa auto din România a înregistrat anul trecut o creştere de 23,1%, fiind înmatriculate 130.919 autoturisme, faţă de 106.387 de vehicule în 2017. Lituania a raportat un avans de 25,4%. În cele 28 de state membre ale Uniunii Europene au fost vândute peste 15 milioane de autoturisme. 


www.rri.ro
Publicat: 2019-01-17 11:45:00
Vizualizari: 841
TiparesteTipareste