Întrevederea ministrului Natalia Elena Intotero cu comisarul european Johannes Hahn

Întrevederea ministrului natalia elena intotero cu comisarul european johannes hahn Initiativele si proiectele MRP, în special cele destinate comunităților istorice, și evenimentele organizate de minister în marja președinției române a Consiliului Uniunii Europene au fost temele abordate de ministrul Natalia Intotero

Initiativele si proiectele Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în special cele destinate comunităților istorice, și evenimentele organizate de minister în marja președinției române a Consiliului Uniunii Europene au fost temele abordate de ministrul Natalia Elena Intotero în cadrul intâlnirii de astăzi, 18 ianuarie, cu comisarul european Johannes Hahn, la Bruxelles.


Comisarul pentru Politici de Vecinătate și Extindere a fost interesat de programele pe care MRP le desfășoară în sprijinul românilor din afara granițelor țării. Înaltul oficial european a apreciat că deținerea președinției este o oportunitate deosebită pentru punerea în practică a inițiativelor ministerului.


Ministrul Natalia-Elena Intotero a subliniat preocuparea MRP pentru a cultiva și valorifica identitatea lingvistică, spirituală și culturală a românilor de pretutindeni. In același timp, a afirmat interesul României de a contribui la promovarea, în statele din vecinătatea UE, a valorilor europene și a respectării drepturilor omului și a statului de drept. Oferirea de finanțări nerambursabile pentru mass-media în limba română, pentru educație, pentru societatea civilă sau dezvoltarea unor programe dedicate spațiului comunicațional comun pot reprezenta instrumente utile în acest sens.


Alte teme abordate au fost migrația din interiorul UE, dar și dinspre state terțe către UE, precum și demersurile pentru încurajarea reinserției socio-profesionale în statele de origine.



www.rri.ro
Publicat: 2019-01-18 17:08:00
Vizualizari: 1502
TiparesteTipareste