Informaţii pentru vizitatorii muzeelor din Bucureşti

informaţii pentru vizitatorii muzeelor din bucureşti În această ediţie, vă prezentăm tarife de intarre la câteva muzee din Bucureşti.

 

În această ediţie, vă prezentăm tarife de intare la câteva muzee din Bucureşti. Muzeul Național de Artă al României deține cele mai bogate colecții de artă românească medievală și modernă, artă europeană, arte decorative și artă orientală din țară. Fostul Palat Regal  găzduiește Galeria Națională (cuprinzând Galeria de Artă Veche Românească și Galeria de Artă Românească Modernă) și Galeria Europeană. Tot aici pot fi vizitate Sala Tronului precum și numeroase expoziții temporare. Tariful este de 15 lei (3 euro) pentru o singură galerie, iar  pentru mai multe galerii se plateşte între 25 (5 euro) şi 50 de lei (circa 10 euro).  Beneficiază de reduceri  de 75 %, elevii, studenţii şi posesorii de carduri Euro 26. Pensionarii au reducere de 50%. De asemenea, există vizite ghidate care se organizează, la cerere, contra cost, tururi ghidate în limbile română, engleză şi franceză în galeriile permanente și în spațiile istorice ale Palatului Regal, pentru grupuri formate din maximum 30 de persoane. Taxa pentru ghidaj costă 150 de lei (32 euro), în limba română, iar în engleză sau franceză costă 250 de lei (53 euro). Taxa de filmare şi fotografiere la Muzeul Naţional de Artă al României şi la muzeele satelit precum Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady este de  2.000 lei/oră (425,5 euro).

 

Una dintre cele mai vechi instituţii de cercetare a biodiversităţii  este Muzeul  National de Istorie Naturală "Grigore Antipa", situat în Piaţa Victoriei, la capătul Căii VIctoriei. Poate fi vizitat de marţi până duminică inclusiv, în intervalul orar 10.00 - 18.00. Un bilet la muzeu costă 20 de lei. Si aici, există anumite categorii de persoane care beneficiază de reduceri. Printre acestea se numară elevii cu legitimaţii valabile şi preşcolarii (beneficiază de o reducere de 75%), studenţii şi pensionarii (primesc o reducere de 50% în baza legitimaţiei valabile), dar si posesorii de carduri Euro 26, cu vârsta  de până în 26 de ani (primesc reducere de 75%, cu legitimaţii valabile). De gratuitate la biletele de intrare în muzeu beneficiază copiii sub vârsta de 3 ani, elevii şi studenţii cetăţeni români din afara graniţelor ţării, bursieri ai statului român. Muzeul National de Istorie Naturală "Grigore Antipa" organizează şi ghidaje pentru grupuri de până la 20 de persoane, de marti până vineri.  Astfel, ghidajul în limba română costă 100 de lei, iar cel în limba engleză sau franceză ajunge la 200 de lei (42,5 euro). Tariful pentru audioghid este de 10 lei. In ceea ce priveste fotografierea şi filmarea, acestea sunt permise numai în spatiile extramuzeale în mod gratuit, iar pentru fotografieri şi filmări interioare, se va solicita o taxă de 1240 lei/ora (263 euro), respectiv 2480 lei/ora (527 euro).

 

Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti este un muzeu în aer liber cu cele mai interesante construcţii rurale din zonele etnografice ale României. Preţul unui bilet este de 15 lei, pensionarii şi cei cu carduri Euro 26 plătesc 8 lei (1,7 euro), iar elevii şi studenţii  - 4 lei. Există şi abonamente, de exemplu, pentru o săptămână se plăteşte 30 de lei (6,3 euro), pensionarii - 15 lei ( 3 euro), iar elevii - 8 lei. Muzeul asigură şi ghidaje pentru grupuri de până la 30 de persoane,  timp de o oră şi jumătate. Cel în limba română costă 200 de lei (42,5 euro), iar într-o limbă străină  costă 300 de lei (63,8 euro). (Şt.B)

 

 

 


www.rri.ro
Publicat: 2019-02-01 12:25:00
Vizualizari: 431
TiparesteTipareste