Suceava

suceava Prezentă deja la două târguri internaționale de turism în 2019, cel din Austria și cel din Madrid, Bucovina, situată în nordul României, s-a prezentat încă o dată ca o destinație accesibilă și inedită

Prezentă deja la două târguri internaționale de turism în 2019, cel din Austria și cel din Madrid, Bucovina, situată în nordul României, s-a prezentat încă o dată ca o destinație accesibilă și inedită. Pentru a cunoaște tradițiile, cultura și istoria regiunii, cu siguranță va trebui să vă programați un sejur de măcar o săptămână. Iar acesta poate începe chiar din Suceava. Cătălina Velniciuc, consilier superior în cadrul Centrului de Informare și Promovare Turistică din Suceava, spune că un turist ajuns pentru prima dată în Suceava va rămâne impresionat de Cetatea de Scaun a Sucevei, unică în România. "Este și una dintre primele cetăți din România, care găzduiește o expoziție permanentă, amenajată pe ruine. Astfel, de la intrare în cetate, vizitatorul pășește într-o atmosferă specială a secolelor trecute, călăuzit fiind și de ghizii virtuali, care își deapănă povestea. Odată cu lăsarea întunericului, zidurile exterioare și interioare ale cetății prind viață, un spectacol inedit de sunet și lumini dezvăluind scene de luptă din istoricul cetății. De altfel, Cetatea de Scaun a Sucevei a primit în anul 2018 certificatul de excelență din partea Trip Advisor, cel mai mare site de turism. Această certificare a venit tocmai în urma recenziilor foarte bune ale turiștilor care deja ne-au vizitat."


Programul de vizitare al Cetății de Scaun este în fiecare zi a săptămânii, exceptând luni când e închisă, între orele 9.00 și 20.00. Prețul unui bilet este de 12 lei (2,55 euro)  pentru adulți și 3 lei (0,63 euro) pentru copii. La spectacolul de proiecții video este necesară o programare. Cătălina Velniciuc ne propune să ne continuăm călătoria.  "Un alt obiectiv foarte important, recent reabilitat, este Muzeul de Istorie din Suceava. Și acesta e unic la nivel național ca mod de prezentare și interactivitate. Cele mai interesante obiecte de patrimoniu sunt expuse și explicate în contextul lor istoric, prin tehnici moderne și atractive. În apropierea Cetății de Scaun se află Muzeul Satului Bucovinean. Este cel mai tânăr muzeu în aer liber din România, în cadrul căruia descoperim numeroase monumente de arhitectură populară, de la case, gospodării țărănești, ateliere meșteșugărești, școli, biserică, crâșmă, astfel încât vizitatorul poate înțelege modul de viață al locuitorilor din Bucovina. Inedită pentru un muzeu în aer liber este și reprezentarea vieții spirituale a țăranului, prin marcarea ritualurilor de trecere: nașterea, înmormântarea, precum și nunta."


Muzeul de Istorie din Suceava organizează multe evenimente, iar în luna februarie își așteaptă turiștii cu "Povestea scrierii și a instrumentelor de scris". Este un atelier de caligrafie destinat deopotrivă celor mici și celor mari. Cătălina Velniciuc, consilier superior în cadrul Centrului de Informare și Promovare Turistică din Suceava ne propune să ne continuăm însă călătoria în Suceava către un lăcaș de cult ridicat acum cinci veacuri.  "Cel mai important obiectiv al nostru este Biserica Sf. Gheorghe a Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou. Este cel mai măreț edificiu religios și istoric al Sucevei și monument UNESCO. A fost catedrală mitropolitană a Moldovei până la sfârșitul secolului al XVII-lea. Aici, principalul punct de atracție al turiștilor îl constituie racla cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou. De altfel, în fiecare an, pe 24 iunie, cu ocazia Sânzienelor, aici vin mii de pelerini care se închină sfântului. Printre alte obiective, putem menționa pe scurt Muzeul de Științe ale Naturii, Muzeul Etnografic sau Hanul Domnesc și Planetariul sau Observatorul Astronomic."


Iar o vizită în Suceava nu poate fi completă fără o incursiune în gastronomie. Veți găsi multe restaurante cu specific tradițional. De asemenea, veți vedea un oraș cu o viață culturală intensă, cu spectacole de muzică, dans și teatru în fiecare zi. În speranța că v-am convins, vă așteptăm și data viitoare cu o nouă destinație. Până atunci, drum bun și vreme frumoasă!


www.rri.ro
Publicat: 2019-02-02 09:31:00
Vizualizari: 1003
TiparesteTipareste